Rize’de “Sivil Toplumda Kadın” Temalı Çalıştay Gerçekleşti

Rize’de “Sivil Toplumda Kadın” Temalı Çalıştay Gerçekleşti
Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu tarafından “Sivil Toplumda Kadın” çalıştayı düzenlendi.

2016 yılında Rize faaliyet yürüten yerel STK’ların yapılarının güçlenmesi, kamu ile işbirliğinin arttırılması, projesel odaklı çalışmaların daha çok Rize’ye kazandırılması alanında çalışmalar yapmak üzere kurulan Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu yapmış olduğu çalışmalarla dikkatleri üzerine çekiyor.

Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platformu yapmış olduğu proje ile yürütme kurulu üyesi olan Çayeli Gençlik Derneği adına başvurusu gerçekleşen, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Rize Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Projesi kapsamında “Sivil Toplumda Kadın” çalıştayı düzenledi.

sivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(3).jpg

Proje ve çalıştay hakkında bilgi veren Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform Koordinatörü Vatan Karakaş, “İlimizde yerel STK’ların güçlenmesi amacı ile yola çıkarak oluşumunu sağladığımız Rize Sivil Toplum Gönüllüleri Platform olarak yürütme kurulu üyemiz Çayeli Gençlik Derneği adına başvurusunu yaptığımız ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından destelenen Rize Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Projesi Kapsamında proje odaklı çalışmaların arttırmak amacıyla 4 tane Proje Döngüsü ve Yönetimi Eğitimi düzenledik. 100’ü aşkın kursiyerin katılımı ile gerçekleşen eğitimlerde 2020 içerisinde yapılacak olan hibe proje çağrılarından en fazla şekilde Rize’ye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedeflere giderken gerek proje yönetiminde gerekse etkinliklerimizde desteklerini eksik etmeyen proje ortağımız Rize Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğüne teşekkür etmek istiyorum. Bununla birlikte proje içerinde yer alan sivil toplum içerinde kadınların daha çok sayıda ve aktif katılımlarının sağlamanın yolunun aramak amacı ile ‘Sivil Toplumda Kadın’ temalı çalıştayımızı gerçekleştirdik. Kamu kurum kuruluşlarından ve Sivil Toplum içerinden çok değerli katılımcıların yer aldığı iki oturumda gerçekleşen çalıştayımızın ikinci kısmında katılımcıların görüşlerinden oluşan raporlar okundu. Geleceğe ışık tutacak herkesin üzerinde mutabık kaldığı bu sonuçlar inşallah sivil toplum dünyası için bir yol haritası olacaktır.” dedi.

sivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(15).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(8).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(13).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(10).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(4).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(7).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(14).jpgsivil-toplumda-kadin-temali-calistay-rize’de-gerceklesti-(9).jpg