Rize’de Son Yaylacılar da Dönüş Yolunda

Rize’de Son Yaylacılar da Dönüş Yolunda
Yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması dolayısıyla Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası'na ilkbahar mevsimiyle çıkan yaylacıların havaların soğumaya başlamasıyla birlikte geriye dönüşleri başladı.

Rize’nin Güneysu ilçesinde hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yetiştiricilerin havaların soğuması ve kar yağması ile birlikte yayladan dönüşleri devam ediyor. İlkbahar aylarında yaylalara çıkan çobanlar sıcaklıkların düşmesiyle birlikte sürüleriyle dönüş yoluna geçiyor Güney'sunun en önemli yaylalarından birisi olan Handüzü yaylasın Güneysu ilçesine bağlı yayladan geçimini sağlayan küçük baş ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği için yaylara giden yaylacılar yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışının etkili olması nedeniyle dönüşe başladı.

2.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.