Rize'de Sorumsuz Vatandaşlar Beldeyi Elektriksiz Bıraktı

Rize'de Sorumsuz Vatandaşlar Beldeyi Elektriksiz Bıraktı
Rize'de dikkatsiz bir şekilde ağaç kesimi yapan vatandaşların kestikleri ağaç enerji nakil hatlarının üzerine devrilince belde elektriksiz kaldı. 

Rize'de Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇORUH EDAŞ) yetkililerinin enerji nakil hatlarına yakın bölgelerdeki ağaç kesimlerinin can ve mal kayıplarına neden olmaması için kurum bilgisi dahilinde yapılması yönünde yaptıkları tüm uyarılara rağmen vatandaşların sorumsuzca davranışları devam ediyor.

Alınan bilgiye göre, Merkeze bağlı Muradiye Beldesinde enerji nakil hatlarına yakın bir bölgede ağaç kesimi yapan vatandaşların kestikleri ağaç orta gerilim iletkenlerinin üzerine devrildi. Elektrik tellerinin kopmasına neden olan olayda 2 trafonun enerji akımı kesilirken ÇORUH EDAŞ yetkilileri bölgeye yeniden enerji verebilmek amacıyla 9 kişilik acil müdahale ekibiyle çalışma başlattı. 

ÇORUH EDAŞ yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgeye yeniden enerji verilebilmesi için gece karanlığına rağmen acil müdahale ekibi kopan iletkenleri tamir ederek çalışmalarına devam edecek ve çalışmaların tamamlanmasının ardından enerji akımı yeniden sağlanacak.

Aynı yetkililer, enerji nakil hatlarına yakın bölgelerde bulunan ve risk oluşturan ağaçların kesimi, budaması gibi işlemlerin yapılması için muhtarların ve vatandaşların Çoruh EDAŞ İlçe Şeflikleri ile İl Müdürlüklerine başvurabileceklerini belirterek, abonelerin ayrıca ÇORUH EDAŞ Çağrı Merkezi'ne 186 numaralı telefondan talepte bulunabileceklerini kaydetti.

rizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(9).jpgrizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(4).jpgrizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(1).jpgrizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(2).jpgrizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(3).jpgrizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(8).jpgrizede-dikkatsiz-bir-sekilde-agac-kesimi-yapan-vatandaslarin-kestikleri-agac-enerji-nakil-hatlarinin-uzerine-devrilince-belde-elektriksiz-kaldi.--(6).jpg