Rize'de Streetball Heyecanı Başlıyor

Rize'de Streetball Heyecanı Başlıyor
Rize Belediyesi’nin 6. Yıl Yaz Spor Şenlikleri kapsamında İrfan Köksal Eyüboğlu Streetball (Sokak Basketbolu) turnuvaları 14 Ağustos Perşembe günü Rize Sahil Parkı’nda başlıyor.

2008 yılında yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybeden Rize’nin Basketbol duayenlerinden dönemin Basketbol İl Temsilcisi ve Basketbol Antrenörü İrfan Köksal Eyüboğlu adına düzenlenen "İrfan Köksal Eyüboğlu Streetball Turnuvası" 14 Ağustos Perşembe günü başlıyor.

Rize ve çevre ilçelerden Minikler, Bay ve Bayan sporcuların katıldığı turnuvaya küçük bayanlarda 8, küçük erkeklerde 14, büyük bayanlarda 8, büyük erkeklerde 34 olmak üzere toplam 64 takım katılıyor.

İlk gün büyük heyecana sahne olacak olan turnuvada maçlar tek potada küçüklerde 10 dakika 15 sayı, büyüklerde 15 dakika 15 sayı ile oynanacak. Turnuvanın final maçları ise 16 Ağustos Cumartesi günü Rize Sahil Parkı’nda yapılacak.

Bu yıl daha geniş kapsamlı yapılacak olan turnuvaya; Gürcistan, Artvin, Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, Erzurum ve Bayburt’tan misafir takımlar katılacak.