Rize'de Su Kesintileri Ne Zaman Sona Erecek?

Rize'de Su Kesintileri Ne Zaman Sona Erecek?
Rize Merkezde artan su kesintileri tepkilere neden olurken, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap Açıklamalarda bulundu.

Rize'de son günlerde artan su kesintileri hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken, Başkan Kasap yaptığı açıklamada, şehir merkezinde eskiyen su şebekesi dolayısıyla yılda 3000'e yakın arıza meydana geldiğini, arızaları en kısa sürede gidermeye çalıştıklarını ifade ederek vatandaşların sabırlı olmalarını istedi.

Suda şebeke sisteminin yanlış kurulduğunu belirten Kasap, bir mahallede meydana gelen arıza dolayısıyla 6 mahalleye su kesintisi uygulamak zorunda kaldıklarını vatandaşlarında doğal olarak hergün sumu kesilir tepkileri ile karşılaştıklarını söyledi.

resat-kasap-026.jpg

2017 yılında Avrupa Birliği kapsamında olan 30 milyon Euroluk IPA projesini uygulamaya sokarak tüm şebekenin yenileceği, şebeke yenileme işlemi sona erene kadar kesintilerin devam edeceğini ifade etti.

Projenin 30 aylık bir sürede tamamlanması planlanırken, Proje kapsamında içme suyu olarak; su alma yapıları, arıtma tesisi, ana isale hattı, depolar , şehir şebekesi.  Atık su olarak ; atık su arıtma tesisleri , deniz deşarjı ve ayrıca yağmur suyu sistemleri ile ilgili öncelikli tüm altyapı problemleri çözüme kavuşturulacağı ifade edildi.