Rize'de Suçlanan Futbolcular Adına Takım Kaptanından Kulüp Başkanına Sert Karşılık

Rize'de Suçlanan Futbolcular Adına Takım Kaptanından Kulüp Başkanına Sert Karşılık
Ardeşenspor Kulüp Başkanı Mehmet Çırakoğlu’nun “takımı bırakıp kaçtılar” şeklinde suçladığı 10 futbolcu adına takım kaptanı Furkan Kayalar’dan sert bir şekilde cevap geldi.

Ardeşenspor Kulüp Başkanı Mehmet Çırakoğlu’nun futbolculara verdiği sözlere rağmen verilen sözleri tutmayıp transfer paralarını alamadıkları gerekçesiyle 10 futbolcusu antrenmanları boykot etti. Geçtiğimiz Salı günü yapılan antrenmandan sonra yapılan antrenmanlara çıkmayan 10 futbolcu, ilgisizliğin devam etmesi dolayısıyla Pazar günü oynanan Kalkanderespor 3.Grup Bal Ligi baraj maçında da yer almadı. Ardeşenspor’un genç ve yıldız takımdan oluşan kadro ile çıktığı baraj maçında Kalkanderespor’a 2-0 mağlup olarak Rize 1. Amatör Kümeye düşmesi neticesinde Ardeşenspor Kulüp Başkanı Mehmet Çırakoğlu’nun 10 futbolcuya yönelik sarfettiği hakaret içerikli ağır sözlere 10 futbolcu arasında yer alan takım kaptanı Furkan Kayalar’dan aynı şekilde sert bir karşılık geldi. Takım kaptanı olarak 10 futbolcu adına açıklamada bulunan Kayalar, Başkan Çırakoğlu’nu sert sözlerle eleştirirken, kendilerine yöneltilen suçlamaların hiçbir karşılığı olmadığını ve pervasızca yapılan iftiralar olduğunu söyledi.

Ardeşenspor Takım Kaptanı Furkan Kayalar yaptığı açıklamada, kimseyi yarı yolda bırakmadıklarını, yarı yolda bırakılanın kendileri olduğunu söyledi. Kulüpten alacaklarını verilen onca söze rağmen bir türlü alamadıklarından antrenmanları boykot ederek antrenmanlara çıkmadıklarını ifade eden Kayalar, buna rağmen hiçbir yöneticinin baraj maçı öncesi takım kaptanı olarak kendisini aramadığını kaydetti.

furkan-kayalar-ardesenspor-takim-kaptani.jpg

Konunun gerçek boyutunun Rize spor camiası tarafından bilinmesi için susmayacağını ve diğer 9 arkadaşı adına da açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Kaptan Kayalar, “Ardeşenspor kulübü tarafından hakkımızda çıkartılan hakaret dolu yazıya karşılık takım kaptanı olarak şahsıma ve ismi geçen arkadaşlarım adına yapılan pervasızca, iftiralarla dolu sözlere cevaben herkesi aydınlatmak istiyorum. Bu sözlerin hiçbir karşılığı yoktur.Biz kimseyi yarı yolda bırakmadık. Aslında olaya daha geniş kapsamlı bakıldığında asıl yarı yolda bırakılmış olanların bizler olduğunu çok net anlayacaksınız. Geçen yılın Ağustos ayından bugüne kadar ben ve arkadaşlarım elimizden geleni yaptığımızı düşünüyoruz. Para konularını böyle bir ortamda anlatmak bize yakışmazdı ama bize atılan iftiralardan, yalan haberlerden sonra Rize kamuoyunu aydınlatma gereği duyduk. Tam sekiz aydır verdiğimiz mücadelede hiçbir Ardeşenspor yetkilisi yanımızda olmamıştır. Sadece peşinatları dağıtıp kenara çekilmek spor yöneticiliğinin neresindedir size soruyorum? Her defasında ‘peşinatlarınızı verdik’ sözünü yüzümüze vurmaları ne kadar doğrudur? Tam sekiz aydır peşinatlar harici aldığımız para 4.000-4.500 TL’yi geçmiyor. Ne kadar gülünç değil mi? Buna rağmen ben ve takım arkadaşlarım sabrederek, verilen sözlere inanarak mücadelemize iyi kötü devam ettik. Ama her geçen gün gördük ki sadece günü kurtarmanın peşinde olan yetkililer, bizi oyalamaktan başka bir şey düşünmüyorlardı. Söz gelimi yani köprüyü geçene kadar… Bunun biraz geç farkında olsak da bir karar aşamasına geldik. Farkındalık yaratmak için idmana çıkmama kararı aldık. Ama gördük ki kimsenin umurunda değil. İdmana çıkmama kararı aldıktan sonra takım kaptanı olarak hiçbir yönetici beni aramadı. Sorunu giderme yönünde arayı bulmaya çalışmadı. Ellerinde kalan kadroyla bu işi başarabileceklerine inanıp bize taviz vermediler. Sonra haliyle başarısız olunca bütün mesuliyeti bizim üzerimize yıkmaya çalıştılar. Kendilerini bu işten soyutlamaya uğraştılar, uğraşıyorlar. Bunun böyle olmadığını herkese bildirmek isterim. Bizim hareketimiz Rize futbolunadır. Belki zarar gördük ama bunu göze alarak belki bizden sonrakilere faydası olur düşüncesiyle böyle bir şey yaptık. Bizim gönlümüz rahat, başımız dik. Ben ve takım arkadaşlarım bütün bu olanları ellerinizi vicdanınıza koyup düşünmek için spor camiasının takdirine bırakıyoruz.” diye konuştu.