Rize'de Süper Lig Özlemi G.Birliği Maçı ile Sona Eriyor

Rize'de Süper Lig Özlemi G.Birliği Maçı ile Sona Eriyor
5 sezon aradan sonra Süper Lig arenasında boy gösterecek olan Ç.Rizespor, taraftarına 3 puan armağan etmek istiyor.

Efsane teknik adam Mustafa Denizli’yle 5 yıl süren Süper Lig hasretine son veren Ç. Rizespor, sezona Sivas’tan ayrılan Rıza Çalımbay’la hazırlandı. Bu kritik randevuda Ç. Rize’de cezalı oyuncu bulunmazken; Gençlerbirliği’nden kadroya katılan Hurşut Meriç, sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakacak. Hazırlık döneminde oynadığı 5 maçta yalnızca bir kez kazanan Rize, 3 yenilgi bir de beraberlik aldı.

Gençler’in umudu var

Fuat Çapa’nın ardından yola takımın eski kaptanlarından; genç hoca Metin Diyadin’le yola devam kararı alan Gençlerbirliği, transferde de kaliteli isimlere imza attırdı. Gosso, Mervan ve Stancu’yla gücüne güç katan Başkent ekibi bu sezondan çok umutlu. Kırmızı-Siyahlılar hazırlık maçlarında 5 maç yaptı, 3’ünü kazandı, 2 kez ise sahadan yenik ayrıldı. Gençlerbirliği’nde bu kritik randevu öncesi sakat  ya da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Eksiklerin kapışması

Rize yeni teknik heyeti ve almış olduğu futbolcularla lige tutunmak için var gücüyle savaşacak. Rıza Çalımbay özellikle kaleci, stoper ve orta saha mevkilerine mutlaka takviye yapılmasını istiyor. Gençlerbirliği ise yeni sezon için başta teknik direktörü ve kilit futbolcularını kaybetti. Takımın başına da Metin Diyadin’i getiren Gençlerbirliği tempolu ve hücumu düşenen futboluyla lige iyi başlamak istiyor. Rize-Gençlerbirliği maçı her iki takım için çok önemli.

Muhtemel 11'ler

Ç.Rizespor: Necati, Koray, Sezer, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Sylvestre, Eren, Cernat, Tevfik, Uche Kalu

Gençlerbirliği: Ramazan, Serkan, Kulusiç, Sedat, Tosiç, Mervan, Gosso, Petroviç, Jimmy, Artun, Stancu

STAT: Rize Yenişehir

SAAT: 20.00

YAYIN: LİG TV 3

HAKEM: Özgür Yankaya