Rize'de Suskun Gidişin Muhteşem Dönüşü

Rize'de Suskun Gidişin Muhteşem Dönüşü
1 Mart 2013 tarihinde bıraktı, 142 gün sonra 20 Temmuz 2013 tarihinde muhteşem bir geri dönüş yaptı...

Saadet Partisi Rize Eski İl Başkan Yardımcısı ve Eski İl Basın Müşaviri Gazeteci- Yazar Ramazan Bursa, 1 Mart'ta aktif siyaset hayatına son verdikten 4,5 ay sonra tekrar siyasete atılacağını ve yapılacak olan Saadet Partisi İl Kongresinde İl Başkanı Adayı olacağını açıkladı.

20 Temmuz tarihinin millet ve Saadet partililer için önemli bir tarih olduğunu yazılı basın açıklamasında belirten Ramazan Bursa, “20 Temmuz tarihi çok anlamlı bir tarihtir. 20 Temmuzu anlamlı kılan iki neden vardır. Birincisi, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının gerçekleştirildiği tarihtir. İkincisi ise, 20 Temmuz Saadet Partimizin kuruluş günüdür.  Türkiye’nin Osmanlı Devletinin mirasçısı olduğunun en önemli delillerinden biri olan Kıbrıs Barış Harekatının yapılması ile 1969 yılından günümüze Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurmayı amaçlayan Milli Görüş’ün son partisi olan Saadet Partisinin kurulmasının aynı tarihte olması elbette çok anlamlıdır. Çünkü Kıbrıs Barış Harekatı Milli Görüşün bir eseridir. Bu vesile ile, Kıbrıs Barış Harekatının mimarı olan Merhum Erbakan Hocamıza ve Kıbrıs Barış Harekatında toprağa düşen şühedaya Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Milli Görüşün bir başkaldırı olduğunu ve sömürüye ve bozuk olan dünya düzenine karşı başlatılmış bir direniş olduğunu ifade eden Bursa, “Milli Görüş esas itibari ile bir başkaldırıdır.  Yine Milli Görüş adaletsizliğe, sömürüye, bozuk olan dünya düzenine karşı başlatılmış bir direniştir. Yine Milli Görüş, milletimizin aslının, özünün, şanlı tarihinin temsilcisidir. Kökleri mazide, dalları atide ulu bir çınardır. Milli Görüş, aziz milletimizin dünüdür, bugünüdür, yarınıdır. Milli Görüş, milletimize vurulmak istenen prangaların kırılmasıdır. Milli Görüş, Filistin’in, Mısır’ın, Suriye’nin, Bangladeş’in, Keşmir’in, Cibuti’nin, Sudan’ın, Eritre’nin, Patani’nin, Bosna’nın, Kosava’nın, Azerbaycan’ın, Doğu Türkistan’ın ve diğer Bilad-ı İslam’ın bizatihi kendisidir. Milli Görüş, tüm mazlum ve mağdur milletlerin umududur. Dolayısıyla Milli Görüş hakkın ve adaletin hakim olduğu yeni bir dünyanın adıdır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ve İslam aleminin mevcut durumunun iç açıcı olmadığına ve bölgede yapılan planların bozulmasının birleşmekten geçtiğine değinen Bursa, “Türkiye ve İslam aleminin içinde bulunduğu durum hiç iç açıcı değildir. İslam dünyası üzerine yapılan planlar ve kurulan tuzakların bozulabilmesi  ancak birlik olmakla mümkündür. Ülkemiz topraklarını da içine alan büyük bir coğrafyayı, -yani Fırat ile Nil arasını- Yahudi yurdu yapmak istiyorlar. İslam coğrafyasında akan kanın, yaşanan savaşların ve kaosun gerçek nedeni bu ideal, inanç ve hedeftir. İslam aleminin güçsüz, bölünmüş, parçalanmış olması pes etmek ve ümitsiz olmak anlamına asla gelmemektedir. Mevcut durum tüm Müslümanları daha çok bilemeli, heyecan ve azimlerini artırmalıdır. Bu durumdan ancak birlik olarak, azimli ve planlı çalışarak kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı.

Aday olmayı hayırda yapılan bir yarış olarak gördüğünü ve bu anlayışla adaylığını ilan ettiğini belirten Bursa, “Anlam ve önemi bakımından 20 Temmuz tarihinde kamuoyu ile paylaşmayı kararlaştırdığımız bir diğer husus ise, yakın zamanda yapılacak olan Saadet Partisi Rize İl Başkanlığına aday olacağımız hususudur.  Peygamberimiz, “Hayırda yarışınız” buyurmaktadır. Saadet Partisi Rize İl Başkanlığına aday olmayı bu hadisi şerif çerçevesinde değerlendiriyor ve bu basın açıklamamız ile adaylığımızı kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.

Ramazan Bursa basın açıklamasını “Bu vesile ile Milli Görüş camiamızın ve tüm milletimizin 20 Temmuz gününü kutluyor, Ramazan-ı Şerifte yapacağımız ibadetlerin ve duaların barış ve huzurun hakim olduğu bir dünyanın kurulmasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” temennileri ile bitirdi.

İLGİLİ HABERİMİZ

Bursa, SP'deki Görevlerini Bıraktı