Rize’de Susuzluğa Karşı İlk Uyarı Derepazarı’ndan Geldi

Rize’de Susuzluğa Karşı İlk Uyarı Derepazarı’ndan Geldi
Rize’de yağmurun yerini güneşe ve aşırı sıcaklara bırakması dolayısıyla su kaynaklarında azalma yaşanıyor. Kentte geçtiğimiz yıl yaşanan su kesintilerinin bu yılda yaşanmaması için ilk uyarı Derepazarı Belediyesinden yapıldı.

Rize’de özellikle son 3-4 yıldır mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar kentte kuraklık tehlikesine neden olurken bazı bölgelerde de su kesintilerine gidilmişti. Kentte yağmur ve kar suyunu depolayacak bir alan oluşturulmadığından yağmur ve kar suyu boşa akıp gidiyor. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin bu durum ile ilgili geçen yıl yaptığı açıklamada DSİ Genel Müdürlüğü ile İkizdere ilçesi Çağrankaya Yaylası'nda gölet yapmak üzere sondaj çalışmasında bulundukları ve proje hazırladıkları ifadesinde bulunmuştu.

Derepazarı Belediyesi ise içme suyu kaynağı olarak kullanılan yüzeysel sular ve nehirlerdeki su seviyelerinin 3’te 1 oranında düştüğünü bildirerek, suyun ihtiyaç dışında kullanılmaması için önlemlerini almaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Derepazarı Belediyesinden yapılan uyarı açıklamasında, “Mevsimin kurak geçmesi ve yağışların gerçekleşmemesi nedeniyle içme suyu kaynağı olarak hizmet veren yüzeysel sular ve nehirlerdeki su seviyeleri 3’te 1 oranında düşmüştür Su seviyesindeki bu düşüş özellikle bazı mahallelerimizin yüksek kotta bulunan bölgelerini etkilemekte olup kısa süreli su kesintileri yaşanabilmektedir. Vatandaşlarımızın gerekli önlemi almaları rica olunur.” İfadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
12 Yorum