Rize'de Tahta Arabalı "Laz Ralli" Bu Bayramda da Yarışacak

Rize'de Tahta Arabalı "Laz Ralli" Bu Bayramda da Yarışacak
Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde geleneksel olarak düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan "Laz Ralli"nin altıncısı, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü gerçekleştirilecek.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyünde Ramazan Bayramı'nın neşeli geçmesi için organize edilen geleneksel "Laz Ralli"nin altıncısı yapılacak.

Mekaleskirit Köyleri Sosyal Yardımlaşma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (MEKADAR) Başkanı Halil Kosanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl düzenlendikleri "Laz Ralli" tahta araba şenliğinin altıncısını, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 6 Temmuz'da gerçekleştireceklerini belirtti.

Yaşlısı, genci, çocuğuyla bir bütün olup bu geleneği devam ettirdiklerini vurgulayan Kosanoğlu, "Atalarımızdan miras niteliğinde kalan tahtadan yapılan arabalar artık unutulmaya yüz tutmuştu, artık sokaklar tahtadan yapılan oyuncaklarla değil, teknolojik oyuncaklarla dolmuştu. Biz de tahta arabaları yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için bunu yarışları düzenledik." ifadesini kullandı.

halil-kosanoglu.jpg

Kosanoğlu, amaçlarının insanların hem yarışarak eğlenmesi hem de tahta arabaları tüm ülkeye tanıtmak olduğunu kaydederek, yöre halkı ve misafirlerin bayramlarını iyi geçirmelerinin ve birlik ve beraberliğin perçinlenmesinin de hedeflendiğini belirtti.

Ülke zor bir süreçten geçerken moral motivasyonun en üst seviyelere çıkartılması için bu tür organizasyonlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Kosanoğlu, "İnsanların birlik ve beraberliğe ihtiyaçları var. Bizler insanları bir araya getiriyoruz ve bu şekilde kaynaştırıyoruz. Aynı zamanda kültürel mirasımız olan tahta arabamıza sahip çıkıp gelecek nesillere aktarıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.