Rize’de Taşçıoğlu Camiinde Hatim ile Teravih geleneği devam ediyor

Rize’de Taşçıoğlu Camiinde Hatim ile Teravih geleneği devam ediyor
Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Rize İl Müftülüğü’nce kent merkezindeki Taşçıoğlu camiinde hatimle teravih namazı kılınıyor.

Teravih namazı kılmanın yanı sıra hatim yapmanın da sevabına ulaşmak ve 11 ayın sultanı olan Ramazan ayını dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar, her akşam Merkez Taşçıoğlu Camiine akın ediyor. 

Ülkemizin köklü bir geleneği haline gelen teravih namazının hatimle kılınması geleneği, bir dönem unutulmaya yüz tutmak üzereyken halkın tekrar teveccüh göstermesiyle yeniden Ramazan ayının vazgeçilmezi haline dönüştü.

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKÂTTIR VE NASIL KILINIR?

Sünnet-i müekkede kabul edilen teravih namazı cemaatle kılındığında 20 rekât olarak eda edilir. İki ya da dört rekâtta bir selam vermek suretiyle kılınan namaz evde tek başına da kılınabilir.

Bu namaz cemaatle kılındığında önce yatsı namazının 10 rekâtı kılınır, akabinde 20 rekât teravih namazı için niyet edilir ve namaza başlanır. Ardından 3 rekât vacip vitir namazı cemaatle kılınır.

rizede-tascioglu-camiinde-hatim-ile-teravih-gelenegi-devam-ediyor-1.jpgrizede-tascioglu-camiinde-hatim-ile-teravih-gelenegi-devam-ediyor-2.jpgrizede-tascioglu-camiinde-hatim-ile-teravih-gelenegi-devam-ediyor-3.jpgrizede-tascioglu-camiinde-hatim-ile-teravih-gelenegi-devam-ediyor-4.jpgrizede-tascioglu-camiinde-hatim-ile-teravih-gelenegi-devam-ediyor-6.jpgrizede-tascioglu-camiinde-hatim-ile-teravih-gelenegi-devam-ediyor-8.jpghakan-gultekin-ak-parti-rize-milletvekili-aday-adayi-018.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum