Rize'de Teleferik Ne Aşamada?

Rize'de Teleferik Ne Aşamada?
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, seçim vaatlerinde yer alan teleferik hakkında ilk kez bu kadar net konuştu. İşte Bakırcı'nın teleferikle ilgili o konuşması:

Bakırcı'ya Teleferiği Sorduk...

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, seçim vaatleri arasında yer alan Rize sahilinden Dağbaşı mevkiine uzanacak teleferik hakkında ilk kez bu kadar net konuştu. Bakırcı, teleferik projesinin kamulaştırma engeline takıldığını ve bu yüzden zaman kaybettiklerini, kamulaştırma engellerini aştıklarında projenin hızla devam edeceğini söyledi.

KAMULAŞTIRMA SORUNUNU AŞINCA TELEFERİK PROJESİNİ MUTLAKA HAYATA GEÇİRECEĞİZ

2009 yerel seçimlerinde, bu dönem içinde projesine başlanacağına dair sözünü verdiği teleferik projesinin yasal sorunlar yüzünden bir türlü hayata geçirilemediğini söyleyen Bakırcı, “Bu dönemimiz içinde teleferik projesine başlayacaktık ancak maalesef kamulaştırmasını bitiremedik. Yoksa projenin maliyeti çok yüksek değil ancak yasal sorunlar çıktı. Kamulaştırmanın yarısını tamamlayabildik ancak kalan yerlerin kamulaştırma bedelleri projenin önüne en büyük engeli koydu. Şu an bakanlık üzerinden farklı bir yöntem ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. Konuyu mahkemeye taşımak istemiyoruz çünkü nereden bakarsanız bakın 2-3 yıl bir zaman kaybı demektir. Projemizi hayata mutlaka geçireceğiz. Rize’nin yarısını aldık, ama yarısı daha duruyor. Mutlaka bu kısımlarla ilgili de problemleri çözerek teleferik projemize başlayacağız” dedi.

EKSİKLİKLERİMİZİN GÖRÜLMESİ, HOŞLANDIĞIM BİR DURUM

Rize sahil şeridinin ışıklandırılmasıyla ilgili de konuşan Bakırcı, “Bu sene sahil boyu çok kullanılıyor ve vatandaşlarımız da karanlığı görmeye başladı. Geçtiğimiz yıllarda karanlıktan şikayet eden de yoktu. Ama gittikçe sahil kısmımızı kullanan vatandaşlarımızın sayısı artıyor. Bu sene geçen yıllara göre ışık sayısını arttırdığımız halde vatandaşlarımız karanlığa daha çok dikkat eder hale geldi. Şimdi eksikler daha fazla görülmeye başladı ki bu da benim hoşlandığım bir durumdur. Bu eksikler görülmeye devam etsin ki seneye daha iyisini yapalım. Daha önce bu tür eksikleri yaptığımızda “Ne gereği vardı” diye söyleniyordu. Atatürk Caddesini yaptık, Ticaret Odasının yanına üst geçit yaptık, Deniz Caddesini yaptık, hep “Ne gereği vardı” dediler. Şimdi sırf bunları söylemesinler diye belli bir sürece bırakıyoruz. Örneğin belediye parkını birkaç yıl önce yapacaktık ama “ne gereği vardı” yerine “burası neden yapılmıyor” sözlerini duyana kadar yapmamayı tercih ettik. Şimdi sahil kesimi için de aynı taktiği uyguluyoruz” şeklinde konuştu.