Rize’de Teleferik Projesi İhaleye Çıkıyor

Rize’de Teleferik Projesi İhaleye Çıkıyor
AK Parti Rize Milletvekili Adayı Muhammed Avcı ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, teleferik projesinin ihalesinin 26 Temmuz’da yapılacağını kaydetti.

Rize’de vatandaşların uzun zamandır beklediği Teleferik Projesinin ihale aşamasına hazır hale getirildiği bildirildi.

Rize Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan ancak, hukuki (mahkeme) süreçlerinden dolayı geciken Teleferik Projesinin artık önünde hiçbir engel kalmadı.

AK Parti Rize Milletvekili Adayı Muhammed Avcı ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, teleferik projesiyle ilgili bilgi paylaşımında bulunarak, proje kapsamında 30 bin metrekare alanın kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Karayolları 10. Bölge müdürlüğünce hazırlanan teleferik geçiş protokolünün onayı alındığını ifade eden Avcı ve Kasap, teleferik projesinin sahil dolgu alanı içerisinde kalan istasyonunun imar planı değişikliği talebinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs 2018 tarihi itibari ile onaylandığını ifade ederek teleferik projesinin ihaleye çıkması için önünde hiçbir engel kalmadığını söyledi.

Teleferik Projesinin sahil düzenlemesi ile birlikte vatandaşların denizle bütünleşmesini sağlayacak sosyal mekânlar oluşturulacağımı sözlerine ekleyen Avcı ve Kasap, teleferik projesinin şehrimizin turizm açısından gelişmesine katkı sağlaması temennisinde bulunarak, sürecin bu aşamaya gelmesinde katkısı olan tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.

Milletvekili Adayı Avcı ile Belediye Başkanı Kasap, projenin sahil dolgu alanı ile Paşakuyu Mahallesi Şahin Tepesi arasında yap, işlet, devret modeliyle yapılacağını ve bunun için 26 Temmuz 2018 tarihinde Saat: 15.00’te Rize Belediyesi Encümen Salonunda ihalenin yapılacağını kaydetti.

Proje içerisinde, Şahin Tepesi kısmında otel ve sosyal tesis yapılacağı ve 45+1 kişilik taşıma kabinli projenin 30 yıllığına ihale edileceği kaydedildi.