Rize’de Teleferikler Sağlık İçin Kullanılıyor

Rize’de Teleferikler Sağlık İçin Kullanılıyor
Rize’de evde sağlık hizmetleri kapsamında yaşlılara, yatalak ve engelli kişilere evlerinde ağız ve diş sağlığı hizmeti veriliyor.

Rize’nin Güneysu İlçesine bağlı Güneli Köyü’nde yaşayan 75 yaşındaki Ömrüye Yardım isimli hastaya evde diş tedavisi yapılıyor. Tedavisini yapabilmek için hastaya ulaşmaya çalışan sağlık ekipleri, diş ünitesi ve tedavi çantasını teleferik yardımıyla taşıdı.

rizede-teleferikler-saglik-icin-kullaniliyor-(3).jpg

Evde sağlık hizmetine giden Dr. Esra Yalamoğlu ”Ömrüye teyzemizin bu şekilde merkezimize ulaşma şansı çok zordu. Aslında bizimde Ömrüye teyzeye ulaşmamız kolay olmadı. Gerek malzemelerimiz gerek taşınabilir ünitemizi ilkel teleferik ile buraya getirebildik. Ama kendisine bu hizmeti vermekten dolayı çok mutluyuz. Merkezimize gerek sağlık problemleri ulaşım koşulları nedeniyle gelme şansı yok. Teyzemize alt üst total protez yapıyoruz. Ağzında hiç diş yok. Teyzemizin tedavisini tamamlamak için yine ziyarette bulunacağız” diye konuştu.

rizede-teleferikler-saglik-icin-kullaniliyor-(1).jpg

Rize'de 2013 yılı Eylül ayı dahil olmak üzere bugüne kadar 128 hastaya ulaşıldığı, bu hastalardan 30’nun tedavisi halen devam etmekte olduğu ve 70 hastanın ise tedavisinin tamamlandığı öğrenildi.

rizede-teleferikler-saglik-icin-kullaniliyor-(2).jpg

rizede-teleferikler-saglik-icin-kullaniliyor-(5).jpg

rizede-teleferikler-saglik-icin-kullaniliyor-(6).jpg