Rize'de Teleferikte Sevindiren Gelişme

Rize'de Teleferikte Sevindiren Gelişme
Rize sahilinden Dağbaşı mevkiine yapılması planlanan teleferik projesinde kamulaştırma çalışmalarının yüzde 60’a yakın bölümün tamamlandığı öğrenildi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Rize’de 1700 metre uzunluğundaki deniz seviyesinden 350 yükseklikte yapılacak teleferik için kamulaştırma çalışmaları kapsamında, bugün, makamında başkan yardımcılarıyla beraber, bazı hak sahipleriyle bir araya geldiği öğrenildi. Hak sahipleriyle yapılan görüşmelerin olumlu geçtiği ve kamulaştırmada yüzde 60’lık dilimin gerçekleştiği bilgisine ulaşıldı.

Konu hakkında Başkan Prof. Dr. Reşat Kasap, hizmete girmesiyle sosyal ve ekonomik açıdan Rize’ye katkı sağlayacak teleferik projesinin Rize turizmine ve şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını belirterek, teleferikle ekonomik faydanın yanında sosyal alanda da ve şehrin farklı bir görünüm kazanacağını kaydederek, teleferik projesinde hak sahipleriyle görüşmelerine ara vermeden hızla devam ettiklerini ve görüşmelerin bazen makamda bazen ise hak sahiplerinin ev veya işyerlerinde yapıldığını ifade etti.

Başkan Kasap, açıklamasının devamında ise, “Bugün bazı hak sahipleriyle uzlaşmak için makamda bir araya geldik. Yapılan görüşmeler sonucunda görüştüğümüz hak sahipleriyle de anlaşmaya vardık. Bugüne kadar yaklaşık yüzde 60’lık bölümün kamulaştırmasını sağladık. Önümüzdeki günlerde de diğer hak sahipleriyle görüşerek uzlaşmaya çalışacağız. Yüzde 85-90 civarında hak sahipleriyle uzlaşma sağlanınca teleferik projemize başlayarak Rize için önem arz eden bu projeyi hayata geçirip bir an önce teleferik tesis çalışmalarına başlamak istiyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar projeyi hayata geçirerek bir an önce proje çalışmasıyla teleferik tesis çalışmalarını başlatarak şehrimizi teleferik turizmi ile tanıştırmaktır.” dedi.