Rize'de “Temsili Okuma” Konulu Konferans Düzenlendi

Rize'de “Temsili Okuma” Konulu Konferans Düzenlendi
Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde “Temsili Okuma” Konulu Konferans düzenlendi

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen Rehber Öğreticiler Hizmet İçi Eğitim Kursunda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin tarafından  “Temsili Okuma” konulu konferans verildi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında Hafız Osman Şahin Hocaefendi kursiyerlere ve katılımcılara; Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

hafiz-osman-sahin.jpgKur’an tilavetinde hafd-ı savt ve raf-ı savt ile ilgili bilgileri örneklerle açıkladı. Kur’ân kıraatinde, mânâ edatlarını rollerine, kelimeleri mânâlarına, âyetleri mefhumlarına uygun bir ses tonu ile okumanın öneminden bahsetti. Daha sonra atanmış din görevlisi değil adanmış din gönüllüsü olarak yapılması gereken hizmetler hakkında bilgiler veren Şahin, kursiyerler tarafından sorulan sorulara cevaplar vererek konferansını tamamlandı.

Konferansın çok verimli ve faydalı geçtiğini belirten kursiyerler; bu tür programları düzenleyen Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Eğitim Görevlisi Halim Garip ve konferansı sunan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin Hocalara teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

rize-de-“temsili-okuma”-konulu-konferansi-1.jpg

Haber:A.H.Ağırbaş