Rize'de Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi ile Emniyet Müdürlüğü Taşınacak Yerlerine Millet Bahçesi Yapılacak

Rize'de Tevfik İleri Endüstri Meslek Lisesi ile Emniyet Müdürlüğü Taşınacak Yerlerine Millet Bahçesi Yapılacak
Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binası için Müftü Mahallesinde yeni binanın inşaat çalışmaları devam ederken mevcut bina ile yeni sanayi alanına taşınacak Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yerine ne yapılacağı da belli oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize için millet bahçesi projeleri olduğunu belirterek, valilik binası yanında yaklaşık 50 dönümlük alanda bir millet bahçesi projesi yapılacağını kaydetti. Bakan Murat Kurum, Rize İl Emniyet Müdürlüğünün mevcut binası ile bu binanın hemen arkasında yer alan Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu alanlardan taşınacağını, taşınma işleminin ardından boşalacak 50 dönümlük alanı ise Millet Bahçesi yapacaklarını kaydetti. Bakan Kurum, meslek lisesini yeni sanayi alanına taşıyacaklarını belirtti.

Bakan Kurum, çeşitli ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'de, konu hakkında şunları kaydetti: "Valiliğimizin yanında kaldıracağımız alanda bir Millet Bahçesi projesi gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 50 dönümlük alanda Rize merkezimizde Endüstri Meslek Lisesini yapacağımız yeni sanayi alanına taşımak suretiyle hem Emniyet Müdürlüğümüzün bulunduğu bina, hem Meslek Lisesinin bulunduğu binayı da örnek Rize’ye yakışır bir Millet bahçesi haline çevirmiş olacağız. Diğer taraftan Rize merkezdeki meydan düzenlememiz son safhaya geldi. Diğer taraftan sahil yolundaki yürüyüş yolu ve bisiklet yolunu belediyemizle birlikte projelerini yürütüyoruz"