Rize'de, Ticarette Helal Kazanç Nasıl Elde Edilir? Konferansı Düzenlendi

Rize'de, Ticarette Helal Kazanç Nasıl Elde Edilir? Konferansı Düzenlendi
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi ile Rize İl Müftülüğü tarafından Rize'de "Ticarette Helal Kazanç" adlı konferansı düzenlendi.

TÜMSİAD Rize Şubesi ile Rize İl Müftülüğünün ortaklaşa olarak düzenlediği "Ticarette Helal Kazanç" konulu konferans TÜMSİAD Rize Şubesi Konferans salonunda yapıldı.

Sunumunu Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan'ın yaptığı programa İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Kurum Müdürleri, Askon Şube Başkanı M. Emin Dilsiz, Rize'de faaliyetlerini sürdüren Katılım Bankası Müdürleri ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri katıldı.

ticarette-helal-kazanc-konferansi-rize-5.jpg

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil konuşmasında "İnsanın en başta gelen vazifelerinden biri helal dairede yaşamak, helal kazanmak ve helal yolda harcamaktır" dedi.

ticarette-helal-kazanc-konferansi-rize-8.jpg

Allahu Teala'nın, bizi imtihan etmek için bazı şeyleri haram, bazılarını da helal kıldığını ifade eden Fil, konuşmasını şöyle sürdürdü: Fakat helal dairesini o kadar geniş tutmuştur ki, harama girmeye ne ihtiyaç, nede mecburiyet vardır. Dahası haram daireyi mayınlı bölge gibi tehlikelerle doldurmuş, helal daireyi de meyvelerle dolu güllük gülistanlık bir bahçeye döndürmüştür. Birçok emir ve yasağı da sırf bizim iyiliğimiz, dünya ve ahiret mutluluğumuz için koymuştur.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) şöyle buyurmuştur. "Ey insanlar! Şüphesiz ki Allah 'Tayyib'tir (temiz, güzel ve hoştur) bu yüzden güzel ve hoş olan (Tayyib) şeylerden başkasını kabul etmez".

ticarette-helal-kazanc-konferansi-rize-6.jpg

Fil'in konuşmasından sonra Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan ise "Ticarette Helal Kazanç" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun sonunda soru - cevap bölümünde katılımcılar Doğan'a soru yöneltti.

ticarette-helal-kazanc-konferansi-rize-4.jpg

Program sonunda TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil tarafından katılımından dolayı İl Müftüsü Yusuf Doğan'a hediye takdim edildi.

ticarette-helal-kazanc-konferansi-rize-1.jpg

ticarette-helal-kazanc-konferansi-rize-3.jpg