Rize’de Timya Vadisi'nin Temeli Atıldı

Rize’de Timya Vadisi'nin Temeli Atıldı
Rize’de Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde bugün düzenlenen temel atma töreni ile yapım aşamasına geçildi.

2012 yılında dönemin Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı tarafından Rize’nin Yeniköy mahallesinde projelendirilen Timya Vadisi Kentsel Dönüşümü için aynı yıl konut ve arazi sahipleri ile anlaşılarak 7.8 hektar alan ve üzerindeki binalar kamulaştırılmıştı. Bugün düzenlenen temel atma töreni ile 7.8 hektar alan üzerinde planlanan 759 toplu konut, bir AVM ve bir cami inşaatının yapımına başlanıldı.

rize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi.jpg

Proje sahasında gerçekleştirilen törende konuşan AK Parti Rize Milletvekili ve adayı Hasan Karal, “Bugün burada temelini atacağımız bu proje Rize’nin gelişmesine , büyümesine, değişmesine, dönüşmesine, Rizemizin daha yaşanılır modern bin kent olması yolunda önemli bir zemin oluşturacaktır” dedi.

hasan-karal-006.jpg

Törende konuşan eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise “Hükümetimiz, AK Parti’nin kurduğu hükümetler kentsel dönüşümün önce yapılanmasına ilişkin mevzuat elemesi yapmış ve önce hukuksal temeli oluşturmuştur. Ardından uygulama süreçleri başlamıştır. İnşallah bu proje belirtildiği gibi zamanında bitirilecektir" diye konuştu.

hayati-yazici-002.jpg

Proje 2012 yılında proje alanındaki bina ve arazilerin teslim alınması ile başlamıştı. Yıkım işlemleri 2012 yılında başlarken, proje değişiklikleri ve projeyi yürütecek yüklenici firma ile yaşanan sorunlar dolayısı ile proje gecikmiş ve 2014 yılında yapılan yeni bir ihale ile yeniden başlamıştı. Bugün temeli atılan proje kapsamında 7.8 hektar alan üzerinde 759 konut, bir cami ve bir AVM inşa edilecek. Toplamda 135 bin 830 metrekare inşaat alanına sahip olacak projenin yaklaşık maliyeti 97 milyon 722 bin TL. Projenin 5 Kasım 2016 tarihine kadar tamamlanması öngörülüyor.

timya-vadisi-temel-atma-toreni-1.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, proje kapsamında 759 Adet Konut 1 Adet AVM ve 1 Adet camii yapımı ile toplam 135 bin 830 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu, yaklaşık maliyeti 97 milyon 722 bin lira olan konutların 5 Kasım 2016 yılında bitirileceğini söyledi.

resat-kasap-3.jpg

timya-vadisi-temel-atma-toreni-2.jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap konuşmasında; "Bugün burada Rize'nin kentsel dönüşüm alanında birincisi olarak nitelendirilebilecek bir çalışmanın temel atma töreninde bir aradayız. Bu projenin bu noktaya gelmesine elbette ki bir çok kişinin katksı bulunmaktadır. Öncelikle Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı, Milletvekillerimiz Hasan Karal, Nusret Bayraktar, bizden önceki Belediye Başkanımız Halil Bakırcı ve ekibinin bu projenin bugüne gelmesinde çok büyük katkıları olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız projeyi yakından takip etti bizlere vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda bizde hareket ettik." dedi.

resat-kasap-1-002.jpg

MASA BAŞI ÇALIŞMALAR TAMAM ŞİMDİ SIRA HAYATA GEÇİRMEKTE

Başkan Kasap konuşmasının devamında ise "Söz verdiğimiz gibi projelerimizin masa başı çalışmalarını tamamladık ve artık uygulama alanındayız. Bu uygulama noktasında olduğumuz projelerimizden sadece bir tanesidir. Sahilde yapılacak olan mavi şehir projemizin camii alanı için başlatmış olduğumuz 8 bin metrekarelik alanın dolgu çalışmaları devam ediyor. Cumhuriyet meydanının yeniden yapılandırılması için pazar günü ilk bina yıkımına başlıyoruz. Projelerimizi bir bir hayata geçirme noktasında adım atıyoruz. Bu çalışmaları halkımızın birlik beraberlik içerisinde oluşuna borçluyuz. Uyumlu bir ekiple çalışıyoruz. Rize küçük bir şehir olduğu için zaman zaman belediye çalışmalarıyla ilgili ufak tefek söylentiler oluyor. İnsanoğlu duyduğunu görmek istiyor, inanak için görmeye ihtiyacı oluyor. Artık çalışmaları gösterme dönemine girdik. İnşallah bundan sonraki 4 yılda daha farklı bir Rize ile buluşmuş olacağız. Yapacak olduğumuz inşaat çalışmaları için halkımızdan sabır bekliyor anlayışlı olmalarını istiyorum" dedi.

resat-kasap-007.jpg

Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ise yaptığı konuşmada, "Rize'de ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz kentsel dönüşüm temel atma töreninde aranızda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Ülkemizde yaşanılabilir kentlerin oluşturulabilmesi için yerel yönetimlerin çok önemli bir fonksiyon icra etmekte olduğunu belirtmek istiyorum. Bizde yerel yönetimlerden gelen Milletvekilleri olarak bu konulara azami hassasiyet ve destek verilmesi gerektiği konusunda 2002 yılından bu yana çalışmaları sürdürdük." diye konuştu.

nusret-bayraktar-002.jpg

TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut ise konuşmasında; "TOKİ Başkanımız Ergün Turan Sayın Cumhurbaşkanımızın bir programına iştirak edeceğinden bugün burada aramızda olamadı. Sizlere selamlarını iletiyorum. Rize Önemli yatırım yaptığımız illerden biridir. Toplamda il genelinde 2175 konut ihale edilmiş 1376 konut bitirilmiştir. Kentsel dönüşüm kapsamında önemli projeler yürütmekteyiz. Kamu kuruluşlarıyla yapılan protokoller çerçevesinde ilimizde 5 adet okul, biri 250 yataklı olmak üzeri 2 adet hastane, 2 adet 200 kişilik pansiyon, 35 iş yeri, bir adet AVM, 2 adet Camii ve diğer sosyal donatılar bu proje kapsamında bulunmaktadır. Yerel yönetimlerle müştereken başlattığımız kentsel yenileme projeleri başarıyla devam etmektedir. Bugün temelini atacağımız hamam deresi kentsel dönüşüm projemizde bunlardan biridir" dedi.

omer-bulut.jpg

Program Temel Atma töreninin gerçekleştirilmesi ve Rize Belediyesi tarafından vatandaşlara sunulan ikram’la sona erdi.

hasan-karal-007.jpgresat-kasap-2-001.jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(1).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(2).jpg

rize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(3).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(7).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(8).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(9).jpg

rize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(16)-001.jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(17).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(18).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(19).jpg

rize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(20).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(21).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(22).jpgrize’de-timya-vadisinin-temeli-atildi-(23).jpg