Rize'de TKDK Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Rize'de TKDK Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ofisinin Rize'de hizmet vermeye başlamasının ardından Vali İhsan Selim Baydaş başkanlığında tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik ‘Ayder Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Rize Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, Vali Yardımcıları Murat Öztürk, Hüseyin Aydın, Hatice Cemre İncesu, Kaymakamlar, İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Öznür Günay, Tarım İlçe Müdürleri, Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.

Rize'nin potansiyellerini değerlendirmek açısından bu toplantıyı çok önemsediğini ve TKDK'nın her yıl tarımsal alanda kırsal kalkınmaya yönelik çok ciddi hibe projeleri gerçekleştirdiğini ifade eden Vali İhsan Selim Baydaş, tüm katılımcılar ve kurum temsilcilerine yönelik olarak; TKDK kapsamında verilen destekleri (Turizm-Tarım-Hayvancılık-Enerji-Balıkçılık-Arıcılık- Zanaatkârlık- Yetiştiricilik) içeren tanıtım ve bilgilendirmeyi hızlıca yapılması talimatı verirken, kısa sürede projelerin hazırlanıp sunulması gerektiğini belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, sunumlar eşliğinde bilgilendirme yaptı. Koordinatör Aydoğdu, sunumunda TKDK'nın yapısı, görev ve sorumlukları, desteklenen iller, yapılan hibe destekleri, Avrupa Birliği ile yürütülen IPARD programının amaçları ve bu programın içeriği, programdan faydalanan iller hakkında bilgiler verdi. TKDK'dan hibe nasıl alınır? Destek verilmeye uygun yatırım alanları nelerdir? Başvuru için gerekli olan şartları ve yatırımı tamamlanan projelerden örnek kesitler vererek, katılımcıların sorularını cevapladı.

Sunumun ardından Vali Baydaş, “İlimizdeki turizm, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini çok önemsiyoruz. Bu alanda önemli hibe destekleri sunan TKDK'nın çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldık. Buradaki hibe desteklerin maksimum düzeyde yararlanmak için kaymakamlarımız ve ilgili kurumlarımız; başta tanıtım ve proje hazırlama faaliyeti olmak üzere üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir. Zirai faaliyetler konusunda zengin olan ilimizin bize sunduğu tarım ve hayvancılık çeşitliliğinden yaralanmayı ve bölgemiz için verimliliği artırmayı istiyoruz. Denizimizle, doğal akarsu kaynaklarımızla ve eşsiz doğamızla var olan potansiyelimizi maksimum seviyede kullanmayı hedefliyoruz. Bunun için gerekli çalışmaları zaman kaybetmeden başlatmamız gerekmektedir" dedi.

rizede-tkdk-tanitim-ve-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-3.jpg

rizede-tkdk-tanitim-ve-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-1.jpg

rizede-tkdk-tanitim-ve-bilgilendirme-toplantisi-yapildi-2.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.