Rize'de Toplantı ve Yürüyüş Güzergahları

Rize'de Toplantı ve Yürüyüş Güzergahları
Rize'de 2010 yılı içerisinde toplantı ve yürüyüş yapılacak yerlerin belirlendiği bildirildi.

Rize Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2010 yılında il merkezinde kullanılacak toplantı ve gösteri yürüyüşü güzergahı ile afiş ve pankart asılacak yerlerin belirlendiği ifade edildi.

A planına göre ilk toplanma yerinin Rize Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binası ile otogar arasında kalan alan olduğu, yürüyüşün de buradan başlayıp Kurtuluş Kavşağı ve Adliye Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Toplantı yeri Cumhuriyet Meydanı'dır. Alternatif B planına göre ise ilk toplanma yeri Atatürk Stadyumunun deniz tarafından başlayarak Cumhuriyet Caddesini takiben Vakıf Kavşağına kadar olan güzergahtır. Toplantı yeri de İsmail Kahraman Kültür Merkezinin önüdür.

Toplantı ve gösteri yürüyüşünü düzenleyen kuruluşlar, toplantı düzenlenecek alan, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Cengiz Topel Caddesine pankart asabilirler.

Afiş ise Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen il merkezindeki yerlerdir. Valilik hizmet binası çevresi, kamuya ait bina ve eklentilerine pankart asılmayacak ve afiş yapıştırılmayacaktır.''