Rize'de Toplantı ve Yürüyüş Güzergahları Belirlendi

Rize'de Toplantı ve Yürüyüş Güzergahları Belirlendi
Rize'de 2015 yılı içerisinde toplantı ve yürüyüş yapılacak yerler belirlendi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılı içerisinde Rize’de toplantı ve yürüyüş yapılacak yerlerin belirlendiği bildirildi.

Rize’de gerçek kişiler, siyasi partiler, sendikalar, dernekler, vakıflar ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve buna benzer kuruluşların yürüyüş ve basın açıklamaları yapacakları yerler ve yürüyüş güzergahları yeniden belirlendi.

A planına göre ilk toplanma yerinin İsmail Kahraman Kültür Merkezi binası Neva Park önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı arasında kalan Cumhuriyet caddesinde bulunan alan olduğu, yürüyüşün de buradan başlayıp Cumhuriyet Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olan güzergâh olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Cumhuriyet Meydanı toplanma yeridir. Bu alan 2 nolu Sağlık Ocağı, İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası, Belediye Açık Otoparkı, Şeyh Camii ve PTT Müdürlüğü binası ile çevrili alan. Dağılma Güzergahı ise Belediye Açık Otoparkı ile Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünden Cumhuriyet Caddesinin her iki yönüne doğru ve Kütüphane Caddesi, Karaoğlu Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Meydandan her iki yönde Atatürk Caddesine ve Ziraat yokuşuna doğru, Adliye Caddesi’dir.”

2015-yili-rize-il-merkezi-toplanti-ve-gosteri-yuruyusleri-yer-guzergahlari-a-plani.jpg

Alternatif B planına göre ise ilk toplanma yeri Cumhuriyet Meydanı toplanma yeridir. Bu alan 2 nolu Sağlık Ocağı, İl Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası, Belediye Açık Otoparkı, Şeyh Camii ve PTT Müdürlüğü binası ile çevrili alandır. Yürüyüş güzergahı toplanma yerinden başlayıp, Atatürk Caddesini takiben Rize Ticaret ve Sanayi Odası yanından aşağı inen yol ile birleşen Vakıf Kavşağına kadar olan güzergâhtır. Toplantı yeri de İsmail Kahraman Kültür Merkezi önü, Rize Ticaret ve Sanayi Odası binası alt duvarı ile Cumhuriyet Caddesinin kesiştiği kavşak, Vakıf Kavşağının bulunduğu alandır. Dağılma güzergahı ise, toplantı yerinden, İsmail Kahraman Kültür Merkezinin sağ ve solundan Menderes Bulvarına çıkan caddeler, her iki yöne doğru Cumhuriyet Caddesi, Sahil Camii yönüne doğru Kemalyeri Caddesi ve Vakıf Kavşağından Atatürk Caddesine çıkan yoldur.

2015-yili-rize-il-merkezi-toplanti-ve-gosteri-yuruyusleri-yer-guzergahlari-b-plani.jpg

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileri, toplantı düzenlenecek alan, Atatürk Caddesi (A ve B Planlarında belirlenen miting alanlarıyla kesişen bölümleri), Cumhuriyet Caddesi (A ve B Planlarında belirlenen miting alanlarıyla kesişen bölümleri), Kemalyeri Caddesi, Ordu Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi ve Karaoğlu Caddesine pankart asılabilir.

Afiş ise Rize Belediye Başkanlığı tarafından belirlenen il merkezindeki yerler ((bilboard, raketler, v.b.) ve toplantı ve gösteri yürüyüşünü düzenleyen siyasi parti, dernek, sendika v.b. tüzel kişiliğe ait çalışma binaları, tesisleri ile bunlara ait eklentileridir.

Kamuya ait binalar, eklentiler ve alanlar olmak üzere 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 42.maddesinde belirtilen alanlara afiş yapıştırılamayacak, pankart asılamayacak.