Rize’de Toplu Bayramlaşma Gerçekleştirildi

Rize’de Toplu Bayramlaşma Gerçekleştirildi
Rize’de Valilik ve Rize Belediyesi koordinesinde protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı toplu bayramlaşma programı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı'nın da katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Valiliği ve Rize Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Programa, Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize Eski Milletvekili Abdülkadir Kart, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr .Yusuf Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mariye Müberra Arıcı, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut, ilçe ve elde belediye başkanları ile STK ve siyasi parti temcilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ile Rize Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, bayramlaşma alanına gelerek vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma programının ardından vatandaşlara kavurma, pilav, ayran ikramında bulunuldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Konya Şehir Hastanesinde görevli Uzman Dr. Ekrem Karakaya'nın görevi başında silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, "Şayet cezanın düşüklüğü, yaptırım itibarıyla bu eylemleri özendiriyorsa bunun önü kapanır." dedi.

Vatandaşlarla bayramlaşan Yazıcı, bir gazetecinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Tabipler Birliği kapatılmalıdır" şeklindeki açıklamasıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine, hukuk kuralları içerisinde her vatandaşın gösteri ve protesto hakkının olduğunu söyledi.

Hayati Yazıcı, her hakkın ölçülü kullanılması gerektiğine değinerek, "Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir greve protestoya giremez, girmemeli. Bana göre mesleğin etik kuralları ile bağdaşmaz. Bunları zorlayan, bunları yok sayan gerek bireysel gerek örgütsel yapılar varsa bunlar yanlış yapıyor demektir." diye konuştu.

Acil sağlık hizmetinin engellenmesi tutumunun yanlış olduğuna işaret eden Yazıcı, "Bu, mesleğin özü ile bağdaşmaz. En son Konya'da vuku bulan olayı lanetliyoruz, kınıyoruz. Her insan yaşama hakkına sahip, hele hele hekimlerimizin mesleklerini icra etmeleri dolayısıyla şiddete hayatlarını ödeyecek şekilde bir eyleme maruz kalmaları kabul edilebilir, tolere edilebilir bir tutum değil. Bunu hepimiz kınıyoruz." ifadesini kullandı.

Hukukun var olan sorunları giderici ve önleyici kuralları getirmek için çalıştığını kaydeden Yazıcı, "Eksikler varsa derlenir toparlanır. Şayet cezanın düşüklüğü, yaptırım itibarıyla bu eylemleri özendiriyorsa bunun önü kapanır. Hukuk devletinin, yönetenlerin görevidir." değerlendirmesinde bulundu.

rizede-toplu-bayramlasma-gerceklestirildi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
53 Yorum