Rize’de Toplu Ulaşıma Konfor Geliyor

Rize’de Toplu Ulaşıma Konfor Geliyor
Rize’de toplu ulaşım araçları için yeni kararlar alındığı, 2020'de ulaşımda yenilikler olacağı ve kentte elektronik kart sistemine geçilerek toplu ulaşımdaki araçların tümü güvenli, klimalı ve engelli ulaşımına uygun olarak yenileceği öğrenildi.

Rize şehir merkezinde her geçen gün artan nüfus karşısında ihtiyaçlara cevap veremeyecek duruma gelmeye başlayan toplu taşıma sistemi, alınan yeni kararlarla birlikte yenileneceği bilgisine ulaşıldı.

Özellikle yüksek basamak girişli ve düşük kapasiteli, klimasız ve gürültülü araçlar vatandaşların konforlu ulaşım hizmetleri almasına engel olurken, kentte çalışan toplu taşıma araçlarının 2010 model ve üzeri olarak yenilenmesi, klimalı, güvenlik kamera sistemli, güvenlik butonlu, engelli platformlu ve alçak basamaklı olmasının kararlaştırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Türkiye’nin büyük şehirlerinde uygulamakta olan elektronik kart sisteminin 2020 yılından itibaren Rize’de de uygulamaya konulacağı öğrenilirken, bu sistemle birlikte engellilerle 65 yaş üstü vatandaşlar ve şehit ve gazi yakınlarının indirimlerden rahatlıkla faydalanmasına imkân sağlanacak, hızlı ulaşım kolaylaşacak.

Sabah 08.00 ve akşam 17.00 saatlerinde yoğunlukların ve kapasite yetersizliklerinin yaşandığı toplu ulaşım sistemine getirilecek yeniliklerle birlikte ulaşımda yaşanan problemlerin önüne geçilmek hedeflenirken, getirilecek yeniliklerin vatandaşlarca olumlu karşılanması ve destek görmesi bekleniyor.