Rize'de Trafik Düzenleme Toplantısı Yapıldı

Rize'de Trafik Düzenleme Toplantısı Yapıldı
Rize şehir trafiğinin düzenlenmesi ve trafik yoğunluğunun çözümü noktasında tespitler yapılması çerçevesinde Rize Belediyesinde toplantı düzenlendi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın makamında gerçekleşen toplantıya, Başkan Kasap’ın yanısıra İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nahit Karakaş, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zeki Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Arıcı, Saffet Kopuz ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Suzan Avcı ile diğer ilgililer katıldı.

Rize’nin şehir içi trafiğinin rahatlaması noktasında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve elde edilen verilerin değerlendirildiği toplantının ardından konuyla ilgili teknik ekibiyle birlikte yerinde incelemelerde bulunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “İlimizde yaşanan trafik sorununun çözümü noktasında Rize Belediyesi olarak çeşitli çalışmalar içerisindeyiz. Dar alanda sıkışık olan şehrimizde alternatif olarak tüm imkanlar göz önünde bulundurularak değerlendiriliyor. Gerek vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmeler, gerekse anket ve benzeri farklı çalışmalar, il dışından alınan destek ve benzeri adımlar değerlendirmeye alınıyor. Rize Belediyesi olarak şehrin otopark sıkıntısına çözüm amaçlı sahil dolgu alanı üzerinde 700 araç kapasiteli bir otopark projesi inşa ettik. Yakın bir zamanda hizmete açılacaktır. Buna alternatif olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi içerisinde yer altı otoparkı inşaatı devam ediyor. Bunun yanında özellikle Menderes bulvarı kısmında trafik akışına engel veren dolmuş duraklarını sahil dolgu alanında yapmış olduğumuz alana taşıyacağız. Yakın zamanda gerçekleşecek olan taşınma işlemiyle Menderes bulvarı trafiğinin rahatlamasını hedefliyoruz. Bugün ilgili teknik ekiple birlikte incelemekte olduğumuz Menderes bulvarı, Yeniköy mahallesi girişi kısmında önemli bir değişikliğe gidiyoruz. Yeniköy mahallesi veya şehir merkezine girişin sağlandığı kavşakta, mevcut teletuvar ve bitkilendirme çalışmasının olduğu alanı yeniden düzenleyerek, yol genişletme çalışması sağlanacak. Bu çalışmayla birlikte şehir merkezine ve şu anki mevcut dolmuş duraklarının bulunduğu alana araç girişleri bekleme yapmadan daha rahat sağlanacak. Kısa bir süre sonra dolmuş duraklarının taşınmasıyla birlikte bu konuda daha köklü bir çalışma yapmayı düşünüyoruz. Bugün vermiş olduğum talimat doğrultusunda ekiplerimiz gece trafiğin olmadığı saatlerde çalışmalara başlayarak hızlı bir şekilde yol genişletme çalışması tamamlanacak” dedi.

rizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(2).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(1).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(4).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(3).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(5).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(7).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(8).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(9).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(10).jpgrizede-trafik-duzenleme-toplantisi-yapildi-(11).jpg