Rize’de Trafik Haftası Kutlamaları Başladı

Rize’de Trafik Haftası Kutlamaları Başladı
Rize’de Karayolu Trafik Güvenliği Haftası kutlamaları başladı.

07-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" nedeniyle Rize'de bir tören düzenlendi

TRAFİKTE 1 YANLIŞ BÜTÜN DOĞRULARI GÖTÜRÜR

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından, karayolunu kullananların eğitimindeki önemine dikkat çekmek, tüm kamu kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programına Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı J. Alb. Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı,  Kurum Amirleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri,  Okul Müdürleri, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(10).jpg

YILIN ÖRNEK SÜRÜCÜSÜNE PLAKET VERİLDİ

Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması, protokol konuşmaları, yılın örnek sürücüsü Ali Delibalta'ya plaket verilmesi, Trafik Haftası nedeniyle düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.  

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(2).jpg

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından TOBB İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı program törene katılan protokol tarafından beğeniyle izlendi.

Vali Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin toplumda trafik kurallarına uymada bir farkındalık yarattığını ifade etti.

TRAFİK KURALLARINA UYMAYA DAVET EDİYORUZ

Trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Bütün vatandaşlarımızın yolda yürürken, araç kullanırken akan trafiğe odaklanmalarını, dikkatlerini çevreye vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Kurallara dikkat ettiklerinde trafik kazalarında azalma olacağı düşüncesindeyiz. Kazasız belasız bir hayat diliyorum. Trafik kazalarının asgariye inmesi için hepimizin daha büyük bir çaba göstermesi gerekmektedir. Bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyor, Trafik Haftası etkinliklerine katkıda bulunanlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(11).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(9).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(15).jpg

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(1).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(3).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(4).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(5).jpg

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(6).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(7).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(8).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(12).jpg

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(17).jpgrize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(18).jpg

rize’de-trafik-haftasi-kutlandi-(14).jpg