Rize'de Trafodan Kablo Hırsızlığına ÇORUH EDAŞ Uyarısı !

Rize'de Trafodan Kablo Hırsızlığına ÇORUH EDAŞ Uyarısı !
Rize’de kimliği belirsiz kişi veya kişilerin ÇORUH EDAŞ’a ait elektrik dağıtım trafosunun trafo sargıları ile bakır kabloları çalması, ÇORUH EDAŞ tarafından vatandaşlara hırsızlık uyarısında bulunulmasına neden oldu.

ÇORUH EDAŞ Şirket Müdürlüğü trafo, Güneysu ilçesi Başçayır Yaylasında meydana gelen kablo hırsızlığı nedeniyle şebekelere bilinçli-bilinçsiz müdahale eden vatandaşları uyarıda bulundu.

Konu hakkında ÇORUH EDAŞ’tan yapılan açıklamada, “Kış aylarında  yayla nüfusunun azalmasına bağlı olarak enerjisiz bırakılan yaylalarımızda biri olan Rize  ili, Güneysu ilçesi,  Başçayır yaylasında yayla mevsiminin açılıyor olması  nedeniyle yapılan  şebeke enerjilendirme çalışmaları esnasında  arıza bakım-onarım ekiplerimizce tespit edilen 31,5 /0,4 KV , 50 KVA dağıtım trafosunun trafo sargılarının, trafo – Alçak Gerilim dağıtım panosu arasındaki pano çıkışındaki  NYY bakır kabloların çalındığı tespit edilmiştir.

AG ve YG Elektrik Şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisi sadece Çoruh EDAŞ teknik ekiplerimizde bulunmaktadır. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma gibi hizmetin şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale yetkisi Şirketimiz çalışanlarına ait olup hırsızlık durumlarına karşı bölge halkının duyarlı olmaları, enerji nakil hatlarına bağlı trafo ve direklerde Şirketimiz çalışanı olmayan, özellikle Çoruh EDAŞ logolu hizmet araçları ya da iş elbiseleri bulunmayan şüpheli kişi ya da kişiler görüldüğünde, 7/24 saat hizmet veren 444 9 186 numaralı Çözüm Merkezimize, en yakın İlçe Şefliklerimize,  Jandarma ve Emniyet güçlerimize bildirilmesi önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.