Rize'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Rize'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı
Okullarda bilim kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK işbirliğiyle hazırlanan "Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı", Rize'nin Kalkandere ilçesinde açıldı.

Kalkandere Atatürk İlkokulu bahçesindeki fuarın açılışına, Vali Ersin Yazıcı, Kalkandere Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Kalkandere İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Tiryaki, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

rizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(8).jpg

Vali Ersin Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada, gençlerin bilim alanında kendilerini yetiştirmelerinin, ülke olarak belirlenen hedeflere ulaşmada son derece etkili olacağınıifade ederek, "Bugün Kalkandere İlçesinde proje sergilerinin açılışlarını gerçekleştirdik. Fuarda gençlerimizin ne kadar çağın gereklerine ve projeye yatkın olduklarını görme fırsatı buldum.  Birbirinden güzel projelerin bu meydanda sergileniyor olması sadece belirli çevrelerde değil, tüm vatandaşlarımız tarafından görülmesine de olanak sağlamış oldu. Projeye dayalı bilimsel çalışmaları gerçekleştirdiğimiz takdirde öyle inanıyorum ki Rize, ülkemizin ve bölgemizin bilim, sanat ve kültür merkezi haline gelecektir. Öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bilim Fuarları öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek amacıyla düzenleniyor. Bu fuarın burada açılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

rizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(2).jpg

Öğrenciler tarafından hazırlanan ve birbirinden güzel projelerin yer aldığı bilim fuarını gezerek incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalamada bu tür projelerin son derece önemli olduğunun altını çizerek, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri ve onlara destek olan öğretmenlerini tebrik etti. 

Program, Vali Ersin Yazıcı ve beraberindekilerin fuar alanını gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri incelemesi ve öğrencilerden ve koordinatör öğretmenlerden projelerine ilişkin bilgiler alması ile sona erdi.

rizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(3).jpgrizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(4).jpgrizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(1)-001.jpgrizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(5).jpg

rizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(6).jpgrizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(7).jpgrizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(9).jpg

rizede-tubitak-4006-bilim-fuari-acildi-(10).jpg