Rize'de Tulumlu Tepki !

Rize'de Tulumlu Tepki !
Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından Ankara’da gerçekleştirilecek olan “Torba Yasa” protestosuna destek vermek için Rize’de bir araya gelen TMMOB üyeleri tulum çalarak yürüyüş yaptı.

Rize Belediyesi önünde toplanan TMMOB üyelerine çeşitli STK üyeleri de destek verdi. Üzerinde “Yaylalarıma, derelerime, denizime dokunma” yazılı pankart açan protestocular çalan tulum eşliğinde slogan atarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

rizede-tulumlu-tepki-1.jpg

Burada grup adına TMMOB Genel Merkez Üyesi Mehmet Torun bir açıklama yaptı. Torun açıklamasında, “Buradaki amacımız, demokratik ve laik bir Türkiye’nin yaratılmasında mimar ve mühendislere düşen görevi yerine getirmektir. Bugün AKP iktidarı torba yasa ile mera kanununu, imar yasasını, yapı denetimi yasasını, kentleşme yasasını değiştirerek yeniden ranta açık yasalar çıkartmak istemektedir. Buna itiraz eden mimar ve mühendislerin, bu torba yasa ile meslek odaları yok edilmek istenmektedir” dedi.

rizede-tulumlu-tepki-2.jpg

Yürüyüşe destek veren Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Dönem Sözcüsü Ömer Şan ise yaptığı konuşmasında “Torbalara giren yasalar ile yaşam alanlarımız talan edilmek isteniyor. Suyuna, havasına, deresine ve denizine sahip çıkamayan gelecekte özgürlüğüne, bağımsızlığına, demokratik hak ve özgürlüklerine sahip çıkamaz. Hatta bunlara sahip çıkamayan yarın uğruna mücadele edeceği hiçbir şey çıkamaz ve dinine, imanına bile sahip çıkamaz” diye konuştu.

Etkinlik, atılan sloganlar ile son buldu.

rizede-tulumlu-tepki-3.jpg