Rize’de Tüm Muhtarlar Koronavirüs Salgını ile Mücadele Sürecine Dahil Edildi

Rize’de Tüm Muhtarlar Koronavirüs Salgını ile Mücadele Sürecine Dahil Edildi
Koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında Rize Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca alınan radikal kararlardan sonra mahalle ve köy muhtarları da sürecin içerisine aktif şekilde katılma noktasında harekete geçirildi.

Rize Valiliğince yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma riskini en aza indirmek için şehirlerarası otobüslerle kente gelecek kişiler için Rize Valiliğince "Varış Kontrol Belgesi" uygulaması başlatıldı. Uygulama kapsamında kontrol noktalarında güvenlik birimlerince toplanan bilgiler derhal ilgili muhtarla paylaşılacak ve il dışından Rize'ye gelen  vatandaşlar en az 14 gün evlerinden dışarı çıkmayarak ev izolasyonuna tabi tutulacaklar. Ayrıca her bir vatandaş evde izlem ve gözlem formu ile takip edilecek, bu kişiler ilçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy takip altına alınıp muhtarlar tarafından bizzat yerinde gidilerek kontrol altında tutulacak.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile muhtarlara yüklenen bu görevi yerine getirirken koronavirüsün bulaş riskini en aza indirmek için Rize Valiliğince; Rize Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Sakal ve Rize Merkez Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Kaya’ya merkez ilçede görev yapan muhtarlara dağıtılmak üzere maske teslim edildi.

Maskelerin teslimi esnasında her iki dernek başkanı da halk sağlığı açısında Valilikçe verilecek bütün görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını belirttiler.

rize’de-tum-muhtarlar-koronavirus-salgini-ile-mucadele-surecine-dahil-edildi-(2).jpgrize’de-tum-muhtarlar-koronavirus-salgini-ile-mucadele-surecine-dahil-edildi-(1).jpgrize’de-tum-muhtarlar-koronavirus-salgini-ile-mucadele-surecine-dahil-edildi-(5).jpg