Rize'de Tüp Bebek Paneli

Rize'de Tüp Bebek Paneli
Rize Belediyesi ve Kent Konseyinin işbirliği ile ''Tüp Bebek Tedavisinde Başarılar'' konulu panel düzenlendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Clinart Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi yöneticileri, anne ve baba adaylarına tüp bebek yöntemleri ile ilgili bilgi verdi.

Panelde konuşan Dr. Şafak Hatırnaz, çocuk isteyen ailelerin desteklenmesinde ilin belediyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çok önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Devletin aile kavramına büyük önem verdiğini ifade eden Hatırnaz, ''Günümüzde devlet, anne baba adaylarına tüp bebek tedavisinde önemli destek sağlamaktadır. Ailelerin sadece sabırlı olması ve bilinçli bir tedavi yöntemi ile tüp bebek tedavisine devam etmesi gerekmektedir. Sabırla her şeyin üstesinde gelinebileceğini bilmeli ve eşler birbirine destek olmalı'' dedi.

Özellikle belli bölgelerde tüp bebek çalışmalarının ve yönteminin anlatılmasının çok zor olduğunu kaydeden Hatırnaz, ''Aileler bunu bir başkası ile paylaşmaya korkuyor. Bir çok aile utandığı için tedaviye yanaşmıyor. Kulaktan dolma tedavi yöntemlerine yöneliyorlar. Kendi içerisine kapandıkları için tedavi yöntemi ile çocuk sahibi olabilecek bir çok aile maalesef anne-baba sevgisini tadamıyor. Bunun için aileler elele vererek bir uzmana danışsın. Mutlaka kendilerine en iyi tedavi yöntemi önerilecektir'' diye konuştu.

Panelin daha sonraki bölümünde Clinart Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı Opr. Dr. Ufuk Yılmaz ve Uzman Doktor Nuray Keçe, katılımcılara bilgi vererek sorularını yanıtladılar.