Rize’de Turizm Haftası Kutlama Programı Tanıtımı Yapıldı

Rize’de Turizm Haftası Kutlama Programı Tanıtımı Yapıldı
Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerini 16 Nisan referandumunun ardından 18 Nisan’da başlatacaklarını açıkladı.

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, bu yıl 41.’si gerçekleştirilecek olan ve her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliklerini 16 Nisan referandumunun ardından 18-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceklerini açıkladı.

Turizm Haftası kutlama programı tanıtımı nedeniyle kentte bir otelde kahvaltılı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Turizm Meslek Lisesi yetkilileri ile Rizem Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ramazan Aydoğan ile dernek yönetimi katıldı.

rize’de-turizm-hhaftasi-kutlama-programi-tanitimi-yapildi-1.jpg

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu, burada yaptığı açıklamada, paydaş kurumlarla 3 aydır çalışmalarını sürdürdükleri Turizm Haftası kutlama programını 18 Nisan’da yapılacak olan Karadeniz Yöresel Lezzet Yarışması ile başlatacaklarını ifade ederek, bu programın İsmail Kahraman Kültür Merkezi kokteyl salonunda saat 11 ile 13 arasında yapılacağını, 22 Nisan’da düzenlenecek olan İkizdere Vadisi gezisi ile sona ereceğini kaydetti.

Hocaoğlu, Turizm Haftası Kutlama Programını şu şekilde açıkladı:

18 Nisan Saat: 11.00 Karadeniz Yöresel Lezzet Yarışması

18 – 22 Nisan “Rize’de Doğa ve Manzara Fotoğraf Sergisi” İsmail Kahraman Kültür Merkezi sergi salonu

19 Nisan Çarşamba Saat: 08.00 Turizm Standları Kurulması – El Sanatları Sergisi / Tuzcuoğlu Memişağa Parkı

19 Nisan Çarşamba Saat: 11.00 Kortej Yürüyüşü Atatürk Caddesinden başlayarak Cumhuriyet Caddesi üzerinden Tuzcuoğlu Memişağa Parkına kadar

19 Nisan Çarşamba Saat: 14.30 “Turizm konulu söyleşi” Rizem Kültür ve Turizm Derneğinde turizm öğrencileri ile sektör buluşması  

20 Nisan Perşembe Saat: 08.30 “Tarihi konaklar ve Doğa Gezisi” Hemşin Vadisi gezisi  için araçlar Kültür Merkezi önünden hareket edecek.

21 Nisan Cuma Saat: 14.00 “Tarihi Pileki Yolu Yürüyüşü”. İyidere ilçesinden başlayıp Pileki Mağarasına sona erecek.

21 Nisan Cuma Saat: 15.00 Pileki Mağarasında İyidere Vadisi’nin kuşları fotoğraf sergisi açılışı

21 Nisan Cuma Saat: 14.30 Kano ve Rafting etkinliği. Çaykur Genel Müdürlük binası karşısı

22 Nisan Cumartesi Saat: 08.30 “Pileki Mağarası Sarayköy Çifteli Değirmeni Gezisi”

22 Nisan Cumartesi İkizdere Cimil Vadisi ve Ovit Gezisi. (Pileki Mağarası Sarayköy Çifteli Değirmeni Gezisinin ardından)

rize’de-turizm-hhaftasi-kutlama-programi-tanitimi-yapildi-2.jpg