Rize’de Turizm Haftasının Resmi Açılışı Yapıldı

Rize’de Turizm Haftasının Resmi Açılışı Yapıldı
Rize’de Turizm Haftasının resmi açılışı, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ve bu yıl 41ncisi gerçekleştirilen Turizm Haftasının Rize’deki resmi açılış töreni, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Çoşkun Yeğen, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu ile turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

img_5420.jpg

Programın açılışında, Çamlıhemşin Ayder Çevre ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Altun, Rizem Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Aydoğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu birer konuşma yaparak, yaklaşan turizm sezonuna ilişkin faaliyet programlarını ve beklentilerini dile getirdiler.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı konuşmada turizm haftası süresi içerisinde birçok program organize edildiğini belirterek; “Turizm kavramı son zamanlarda Rize’nin gündemine oturmuş durumda. Sektörde gerek altyapı gerekse fiziki üst yapı anlamında çok olumlu gelişmeler yaşanmakta. Düzenlenen etkinliklerde, Rize ve turizm kavramı üzerinde değerlendirmeler yapacağız. Sektörde yaşanan sorunları değerlendirip, sektör temsilcileri ile çözüm yolları konusunda fikir alışverişinde bulunacağız” dedi.

Yaşanan bu güzel gelişmelerin paralelinde, Rize hakkında olumlu bir imaj oluştuğunu belirten Vali Bektaş,  “Rize ile ilgili zihinlerde oluşan bu olumlu imajı daha da netleştirmemiz gerek. Elbette ki bir takım sorunlarımız var. Bir araya gelerek, emek vererek ve hep birlikte çeşitli organizasyonlar yaparak bu sorunlarımızı aşmamız gerekiyor. Bu konuda da Rize genelinde bir fikir birliği oluşmasından, bir mutabakat sağlanmasından ve hareket birliği oluşmasını görmekten oldukça mutluyum” şeklinde konuştu.

img_5422.jpg

Rizelinin yıllardır hayalinde olan büyük çaplı altyapı yatırımlarının son yıllarda ardı ardına gerçekleştirildiğini, bu yatırımların turizm sektörüne çok önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Bektaş, “Rize-Artvin Havalimanı için bütün süreçler tamamlanarak temeli atıldı ve inşasına başlandı. Havalimanının varlığı Rize’nin çehresi değişecek. Başta turizm olmak üzere bütün sektörlere olumlu katkı sağlayacak. Bölgemiz son zamanlarda başta Arap turistler ve turizmciler olmak üzere dünyanın her yerinden ilgi görmeye başladı. Bu ilgi karşısında bizde gerekli projeleri biran önce hayata geçirerek olayı bütüncül bir kalkınma hamlesine dönüştürmeyi başarmalıyız. Yukarıda da belirttiğim gibi bu iradenin, bu bakış açısının, bu ufkun Rize’de olduğunu görüyor olmaktan çok mutluyum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, hafta dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi ve yine hafta dolayısıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezinde oluşturulan turizm stantları ile el sanatları sergisi gezildi.

img_5421.jpg

img_5423.jpg

img_5424.jpg

img_5425.jpg