Rize’de Türkmenler İçin Çifte Yardım Kampanyası Başlatıldı

Rize’de Türkmenler İçin Çifte Yardım Kampanyası Başlatıldı
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Rize Şubesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnsani Yardım Topluluğu tarafından iki ayrı yardım kampanyası başlatıldı.

Suriye'de Esed rejimi ile İran ve Rusya'nın bombalar yağdırdığı Türkmenlere yardım için Rize’de iki ayrı yardım kampanyası başlatıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Rize Şubesi tarafından Suriye’den ülkemize gelen mülteciler ve Bayırbucak Türkmenlerinin un ihtiyacını karşılamak amacıyla Rize il genelinde 2 ay sürecek olan nakdi yardım kampanyası başlatılırken, aynı zamanda gıda ve giyim kermeslerinin açılması kararlaştırıldı.

İHH Rize Şubesi’nin başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek vermek için hesap numarası: Ziraat Bankası İBAN TR42 0001 0002 4867 6659 78 5001 

RTEÜ İnsani Yardım Topluluğu’nun Suriye’deki Türkmenlere gönderilmek üzere başlattığı giysi ve her türlü yardım için ise 0507 013 27 61 numaralı telefondan İnsani Yardım Topluluğu Başkanı Muhammed Kurt’a, 0537 014 79 51 numaralı telefondan ise Başkan Yardımcısı Seyit Kelleli ile irtibata geçilebilir.