Rize'de Tütün Mamüllerine Sıfır Tolerans İçin Toplandılar

Rize'de Tütün Mamüllerine Sıfır Tolerans İçin Toplandılar
Tütün mamullerinin zararları, kontrolü, önlenmesi ve dumansız hava sahası konulu toplantı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında yapıldı.

Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Tepe, halk sağlığı uzmanları ve Rize’de ticari faaliyette bulunan çok sayıda kafe işletmecisi katıldı.

Toplantının ilk bölümünde Rize Halk Sağlığında görevli Uzman Dr. Celile Hatipoğlu tarafından 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun ve tütün ürünlerinin aktif ve pasif içiciler üzerindeki etkileri konulu bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

İnteraktif bir ortamda gerçekleştirilen ikinci bölümünde, 4207 sayılı Kanunun uygulanması esnasında Rize’de yaşanan sorunlar hakkında toplantıya katılan işletme sahipleri ile halk sağlığı uzmanları arasında görüş alışverişimde bulunuldu.

Son bölümünde Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yaptığı değerlendirmede Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun hükümlerine gereken saygıyı gösteren tüm halkımıza teşekkür ederek; “Samimi olmak gerekirse bu Kanun’un yürürlüğe girdiği ilk zamanlarda uygulamanın başarılı olacağına inancım tam değildi. Ama Türk Halkı bunu benimsedi ve başardı. Şuan uygulamadan, sigara kullananlar bile çok memnun. Sizlerde bu konuda bizlere yardımcı oldunuz. Gösterdiğiniz bu desteğin artarak devam edeceğine inancım tam” dedi.

rizede-tutun-mamullerine-sifir-tolerans-53.jpg

Çocuklarımıza daha temiz ve daha sağlıklı bir çevre, bir gelecek bırakmak için herkese görev düştüğünü ifade eden Vali Bektaş, “Kim çocuklarımıza zarar veriyorsa, ona karşı ortak tavır almalıyız. Bu yüzden tütün ürünlerinin zararları konusundaki Kanun hükümlerinin uygulanmasında kimse bizden taviz beklemesin. Sadece sigara ve tütün mamulleri değil, bağımlılık yapan tüm maddeler konusunda mücadelemiz sıfır toleransla devam edecektir. Çünkü bu ülke bizim, bu ülke çocuklarımızın geleceği” şeklinde konuştu.