Rize'de TYP Kapsamında 75 Güvenlik Görevlisi Alınacak

Rize'de TYP Kapsamında 75 Güvenlik Görevlisi Alınacak
Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, TYP Projesi kapsamında Rize’de MEB’e bağlı resmi okullarda 75 güvenlik görevlisinin işe alınacağını kaydetti. Kiraz, başvuruların yarın (Perşembe) başlayacağını söyledi.

Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle işsizliğin azaltılması, istihdamın arttırılması ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlenecek TYP’ler ile öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almalarının sağlanmasının hedeflendiğini belirterek, bu kapsamda Rize’de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi okullarda 75 kişilik güvenlik kontenjanı için başvuruların İŞKUR üzerinden 12 Ekim Perşembe günü başlayacağını ve başvuruların 16 Ekim Pazartesi günü saat: 23.59 itibariyle sona ereceğini kaydetti.

İşkur Rize İl Müdürü  Kiraz, işe girmeye hak kazanacak adayların noter huzurunda çekilecek kura ile belirleneceğini ifade ederek, noter kurasının 19 Ekim Perşembe günü saat: 10.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezinde çekileceğini belirtti. Kiraz, noter kurası sonrası işe girmeye hak kazanan kişilerin 23 Ekim 2017 tarihinde iş başı yapacaklarını ve 30 Haziran 2018 tarihine kadar çalışabileceklerini sözlerine ekledi.

TYP’ye katılım şartları hakkında da açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Rize İl Müdürü Hasan Kiraz, konu hakkında şunları kaydetti:

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak (TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sorgulamasında çalışıyor olmamasını ifade eder)

- 18 yaşını tamamlamış olmak

- Katılımcıların 5188 sayılı kanun kapsamında özel güvenlik çalışma izni ile kimlik kartına sahip olması ve aynı kanunda belirtilen özel güvenlik görevlilerinde aranacak şartları taşıması gerekmektedir.

- Katılımcının adli sicil kaydının bulunmaması gerekmektedir. TYP süresi içerisinde katılımcının sonradan adli sicil kaydı oluşması durumunda yüklenici tarafından programdan çıkarılabilecektir.

- Emekli, malul aylığı almamak

- Öğrenci olmamak (Açık öğretim öğrencileri hariç)

- 1. ve 2. Liste uygulanmayacaktır.

Katılımcı seçiminde

A) 25-45 yaş arası katılımcılar (25 yaşını tamamlamış ancak 45 yaşını doldurmamış kişiler)

B) Lise ve üstü düzeyde eğitim seviyesindeki kişiler

C) Askerliğini tamamlamış kişiler

D) İlk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev yapacak kişiler öncelikli olarak değerlendirilecektir.