Rize'de Ücretsiz Kurs Hemde İş Garantili!

Rize'de Ücretsiz Kurs Hemde İş Garantili!
Rize'de ücretsiz Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu açılıyor. Kurs sonunda ise kursiyerlerin yarısı iş sahibi olacak. İşte ayrıntılar:

Rize Sanayici ve İş Adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, genç işsizlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu açacaklarını söyledi.

RİSİAD tarafından açılacak ve 40 kursiyerin katılmaya hak kazanacağı kurs, kursu başarıyla tamamlayanlardan yarısının iş sahibi olacağı kurs için başvuruların 16 Kasım 2012 mesai bitimine kadar Rize Merkez Akbank karşısındaki Meydan İş Merkezinde bulunan RİSİAD’a yapılması gerekmektedir.

RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında 40 işsiz gence Bilgisayarlı Muhasebe eğitimi vereceklerini belirtti.

Başkan Külünkoğlu, “2012 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Bilgisayarlı Muhasebe Meslek Edindirme Kursu Projesi” düzenlemekteyiz. Bu projeyi Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle şirketlere yeni yükümlülükler getirmesi ve özellikle muhasebe alanında kalifiye eleman ihtiyacının arttıracak olmasından yola çıkarak hazırladık. Proje kapsamında “Bilgisayarlı Muhasebe” alanında mesleki eğitim verilerek gençlerin mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasına, onların istihdam edilebilirliklerini artıracak beceriler kazanmalarına katkı sağlanacaktır. Proje 40 gencin (15–29 yaş arası 25 kız ve15 erkek) çalışma hayatına katılımlarını teşvik etmek ve işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunabilmeyi amaçlanmaktadır.

03 Aralık 2012 tarihinde başlayacak Bilgisayarlı Muhasebe eğitimi 5 ay teorik ve 1 ay stajdan oluşacak. Kursiyerlere ayrıca özgeçmiş hazırlama (CV), mülakat teknikleri ve müşteri ilişkileri ile ilgili kişisel gelişim seminerleri düzenlenecek. Kursu başarıyla tamamlayanların en az % 40’ı istihdam edilecek. Kursa 40 kursiyer alınacak olup, müracaatlar 16 Kasım 2012 mesai bitimine kadar RİSİAD’a yapılması gerekmektedir” dedi.