Rize'de Uluslar Arası Karate Şampiyonası Heyecanı

Rize'de Uluslar Arası Karate Şampiyonası Heyecanı
Rize'de düzenlenmekte olan Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonasında bugün gerçekleştirilen müsabakalar sonrası müsabakaların yapıldığı salonda açılış seramonisi düzenlendi.

Üç gün sürecek şampiyonada bayanlar ve erkekler olmak üzere 45 kategori ve 145 dalda müsabakalar gerçekleştirilecek. Müsabakaların pazar günü tamamlanması planlanıyor.

Şampiyonada hüzün vardı

Rize'de düzenlenen Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası üzüntü veren bir kaza ile başladı. Şampiyona için Muş ilinden Rize'ye gelen sporcuları taşıyan minibüs Erzurum-Rize Karayolu'nun Ovit Mevkisi'nde yola serilen mıcırdan dolayı kayarak kaza yaptı. Kazada 11 yaşındaki genç karateci Muhammet Talha Yıldırım hayatını kaybetti.

Bugün gerçekleştirilen müsabakalar sonrası müsabakaların yapıldığı salonda açılış seramonisi düzenlendi. Seramoniye Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da katıldı. Delihasan burada yaptığı konuşmada, "Hayatımın en zor konuşmasını yapıyorum. Müsabakalara katılmak üzere Muş ilinden Rize'ye gelmekte olan sporcularımızın geçirdiği kaza sonrası iki sporcumuz yaralandı. Bir sporcu kardeşimiz ise hakkın rahmetine kavuştu. Kendisi rabbimizden rahmet diliyorum. Tüm camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

karadeniz-ve-hazar-ulkeleri-karate-sampiyonasi-rize’de-(1).jpgkaradeniz-ve-hazar-ulkeleri-karate-sampiyonasi-rize’de-(2).jpgkaradeniz-ve-hazar-ulkeleri-karate-sampiyonasi-rize’de-(3).jpgkaradeniz-ve-hazar-ulkeleri-karate-sampiyonasi-rize’de-(4).jpg