Rize'de Umre Kayıtları Başladı

Rize'de Umre Kayıtları Başladı
Rize'de 2010 Umre kayıtları başladı.

Rize İl Müftüsü İlyas SERENLİ bir açıklama yaparak 2010 Umre kayıtlarının başladığını bildirdi.

Müftü Serenli açıklamasında 2010 yılı birinci Tur Umre kayıtlarının başladığını, müracaat için Müftülük ve Cami görevlilerinden bilgi alınabileceğini belirtti.

Müftü Serenli'nin konu ile ilgili açıklamasında "Başkanlığımız bu yılda Umre ibadetini yapmak isteyen vatandaşlarımızın isteklerini dikkate alarak, özel paketler halinde, çok kapsamlı “Umre Tur Programları” hazırladı." dedi. 

Rize İl Müftülüğü olarak 2010 yılında 6  farklı  “Umre Tur Programı” düzenlendiğini belirten SERENLİ , Normal Tip olarak 20 gün, Ekonomik Tip olarak 2 haftalık ve 26 günlük, Otel  Tip olarak 1 hafta, 10 gün ve 2 haftalık olarak düzenlendiğini ifade etti.

İl Müftüsü İlyas SERENLİ, Umre talebinin, her geçen yıl arttığını vurgulayarak, “Maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkanı olanların Umre'yi tercih etmeleri önemli bir fırsattır. Bu manevi iklimi yaşamak ve mukaddes mekanları ziyaret etmek amacıyla Umre ziyaretine ayrılan zaman dilimi çok iyi değerlendirilmelidir” dedi.

İl Müftüsü İlyas SERENLİ    Normal tip 4 kişilik odaların 860 Euro’dan başladığını, müracaat için en az 1 Yıllık pasaport,  Nüfus Cüzdanı Önlü arkalı fotokopisi, 4 Adet vesikalık fotoğraf  ile birlikte Cami görevlilerine ve Müftülüklere 4 Şubat Tarihine kadar başvurarak bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.