Rize'de Üniversite Yolu Felç Oldu !

Rize'de Üniversite Yolu Felç Oldu !
Rize Merkez Fener Mahallesi ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yolu kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle felç oldu.

Yolun felç olması nedeniyle dolmuş sürücüleri güzergah değiştirmek zorunda kaldı, mevcut güzergah üzerinde bekleyen yolcular ise mağdur oldu.

Rize’de son iki gündür kar yağmamasına rağmen Rize Belediyesi’nin kar nedeniyle yolları kapanan Merkez Mahalle yollarını açmada ve tuzlamada yetersiz kalması vatandaşları çileden çıkardı. Dün Merkez Ekmekçiler Mahallesinde 112 Sağlık ekibinin yaşadığı çile bugün Merkez Fener Mahallesinde kendini gösterdi. Aynı zamanda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi yol güzergahı da olan Fener Mahallesinde yolun kardan temizlenmemesi ve tuzlamanın yetersiz kalması nedeniyle sıkıntı yaşayan sürücüler, uzun konvoylar oluşturdu.

kar-dolmus-universite-yolu-2.jpg

Araçların ilerleyememesi nedeniyle dolmuş seferlerinin aksamasına neden olan yetersizlik ayrıca güzergah üzerinde çalışan dolmuş şoförlerinin Reşadiye Mahallesi Terminal mevkiinden güzergahlarını Cumhuriyet Caddesi Valilik Binası yönünde değiştirmesine neden oldu. Bu durum ise Atatürk Caddesi üzerinde dolmuş bekleyen yolcuları mağdur etti. Durumdan haberdar olmayan yolcular uzun süreli beklemek zorunda kaldı.

Öte yandan kar yağışının 2 gündür olmadığı Rize’de şehir merkezinde birçok mahallenin ara yolları ile bazı sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapılmadığından ulaşım sağlanamıyor.

kar-dolmus-universite-yolu-1.jpg