Rize'de Üniversiteli Gençlerin Yeni Mekânı ‘Diyanet Genç Ofis’ Hizmete Açıldı

Rize'de Üniversiteli Gençlerin Yeni Mekânı ‘Diyanet Genç Ofis’ Hizmete Açıldı
Rize’de gençlerin vaktini değerlendirebileceği ‘Diyanet Genç Ofis’ bürolarının ikincisi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında, gençlere yönelik dini, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunmak ve gençlerin akranlarıyla bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez kampüsündeki Ahmet Erdoğan Camii yanında yapılan ‘Diyanet Genç Ofis’ bürosu için açılış programı düzenlendi.

‘Diyanet Genç Ofis’ olarak açılan mekânı Rize Müftülüğüne tahsis eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, üniversitelerin dünyanın çeşitli yerlerinden gelen öğrencilere ev sahipliği yaptığını, bu öğrencileri gerek eğitim-öğretim gerekse milli ve manevi değerler ışığında yetiştirmek gibi büyük bir sorumlulukları bulunduğunu hatırlatarak, “İslam medeniyeti cami merkezli bir medeniyettir. İslam medeniyetinde şehirler kurulurken camilerin etrafında kurulurdu. Zaman içerisinde bu değişti. Bizler de İlahiyat Fakültemizin yanında hem uygulama camii hem de öğrencilere hitap etme özelliğe sahip camimizi inşa ettik. Bu caminin yanında da kitap-kafe şeklinde öğrencilerin istifade edebileceği bir mekân düşündük. Diyanet İşleri Başkanlığımız da ülke genelinde ‘Diyanet Genç Ofis’ büroları açarak yeni bir uygulama başlattı. Bizler de bu mekânı Diyanet’e tahsis ederek genç öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu mekânın ilimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize hem rehberlik anlamında hem de birlik ve beraberliğin pekişmesine katkı sağlaması anlamında hizmet verecek olan bu önemli eseri kazandıran Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise, “Her yönden iyi yetişmiş bir gençliğe sahip olabilmemiz için elimizdeki imkânları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile Rize’de açtığımız ‘Diyanet Genç Ofis’ büroları sayesinde gençlerimize ulaşmayı hedefliyor, kalplerinin sevgiyle, dağarcıklarının bilgiyle aydınlanmasını istiyor ve bu çerçevede hizmetler yapmaya gayret ediyoruz. Daha önceden Fener Mahallesinde genç kızlara yönelik ‘Diyanet Genç Ofis’ bürosu açmıştık. Şimdi ise Üniversite yerleşkesi içerisinde açtığımız ofisi hem kız hem de erkek öğrencilerimizin istifadesine sunduk. Genç ofisimizde, görevlilerimiz tarafından öğrencilerle birebir görüşmeler, söyleşi, sohbet, okuma grupları, ücretsiz kitap/dergi dağıtımı, yazar-okur buluşmaları, TDV gönüllülük faaliyetleri vb daha nice faaliyetler gerçekleştirilecek olup, öğrencilerimizi burada yapılacak faaliyetlerden yararlanmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet Gençlik Ofisinin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Rektör Karaman ve İl Müftüsü Çakmakçı beraberindekilerle Diyanet Gençlik Ofisini gezerek ilgililerden bilgi aldı.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Yılmaz ile Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Topal, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, TDV gönüllüleri, Gençlik Koordinatörleri ve öğrencilerle akademik ve idari personel katıldı.

rizede-universiteli-genclerin-yeni-mekani-diyanet-genc-ofis-hizmete-acildi-1.jpgrizede-universiteli-genclerin-yeni-mekani-diyanet-genc-ofis-hizmete-acildi-2.jpgrizede-universiteli-genclerin-yeni-mekani-diyanet-genc-ofis-hizmete-acildi-3.jpgrizede-universiteli-genclerin-yeni-mekani-diyanet-genc-ofis-hizmete-acildi-4.jpgrizede-universiteli-genclerin-yeni-mekani-diyanet-genc-ofis-hizmete-acildi-5.jpg