Rize'de Üniversiteli Öğrenciler Beyaz Önlük Giydi

Rize'de Üniversiteli Öğrenciler Beyaz Önlük Giydi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından birinci sınıf öğrencileri için 2015-2016 eğitim- öğretim yılı “Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Önlük Giyme Töreni’nde açılış konuşmasını yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, “ Değerli gençler, bugün giyeceğiniz beyaz önlük ile diş hekimliği mesleğine ilk adımınızı atacaksınız. Hekimlikle özdeşleşmiş olan beyaz önlükleriniz; sağlığın, temizliğin, dürüstlüğün, aydınlığın ve arınmışlığın simgesidir. Sizlerden bu önlüğün anlamını idrak ederek hareket etmenizi istiyorum.” dedi. 

Prof. Dr. Zeynep Yeşil Duymuş, öğrencilerin, mesleğin kutsallığının bilinci ile çok çalışıp üniversitemize layık öğrenciler ve başarılı diş hekimleri olmaları temennisinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Özellikle tıp ve diş hekimliği fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin, temel nokta olan insana hizmet ölçüsünü esas almaları gerektiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise, öğrencilerin, gelecekte edinecekleri mesleklerinde de bu düşüncede ve inançta hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman konuşmasını, öğrencilere öğrenim süresi boyunca başarılar dileyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından törenle öğrenciler önlüklerini giydi. Öğrencilere önlüklerini başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman olmak üzere dekanlar ve akademisyenler giydirdi.

rizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(1).jpg

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, Prof. Dr. Hasan Efe ile Prof. Dr. Ali Bilgin, Rize Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Gökhan Demiral, dekanlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı tören, günün anısına toplu fotoğraf çektirilmesi ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

rizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(5).jpgrizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(2).jpgrizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(3).jpgrizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(4).jpg

rizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(6).jpgrizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(7).jpgrizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(9).jpgrizede-universiteli-ogrenciler-beyaz-onluk-giydi-(8).jpg