Rize'de Üreme Sağlığı Eğitimleri Veriliyor

Rize'de Üreme Sağlığı Eğitimleri Veriliyor
Cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmetlerinin kalitesini, sunulabilirliğini ve erişilebilirliğini arttırmak için Rize'de görev yapan sağlık personellerine yönelik olarak verilen "Üreme Sağlığı Eğitimleri" devam ediyor.

Rize’de devam eden "Üreme Sağlığı Eğitimleri" ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, ilimizde 2006 yılından itibaren Anne ve Bebek Sağlığı konularında sağlık personelinin bilgi ve becerilerinin gelişmesini sağlayan eğitimlerin kesintisiz devam ettiğini bugüne kadar 115 eğitim programının başarıyla tamamlandığını ifade ederek, bugüne kadar yapılan eğitimlere 50 doktor, 186 ebe, 80 hemşire, 2 sağlık memuru, 3 ATT ve 3 psikoloğun eğitim programını başarılı bir şekilde tamamladığını söyledi.

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-1.jpg

Üreme Sağlığı Eğitimi Programı kapsamında beş modüllü eğitim programı, Üreme Sağlığına Giriş, Güvenli Annelik, CYBE, Gençler için Üreme Sağlığı Hizmetleri ve Aile Planlaması eğitiminin üç haftada tamamlandığını belirten Tepe, “Eğitimler, sağlık personelinin standart ve nitelikli sağlık hizmeti sunmasını sağlamak amacıyla yapılmaktadır. İlimizde Üreme Sağlığı Eğitimlerinin başlatılması ve yürütülmesi amacıyla eğitici eğitimi alan eğitimciler tarafından Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzün onayı ile eğitimler devam etmektedir. Hedefimiz anne ve bebek ölümlerinin azaltılmasında sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde çok önemli bir adım olan Üreme Sağlığı Eğitimlerinin kesintisiz olarak sürmesi, sahada çalışan tüm sağlık personellerimizin bu eğitimleri almış olmasındandır. Bu sayede anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmiştir. Bu konuda emek veren tüm sağlık personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitimin ardından eğitime katılan sağlık personellerine sertifikaları verildi.

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-(1)-001.jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-(5).jpgrizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-(6).jpgrizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-(4).jpg

rizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-(2).jpgrizede-ureme-sagligi-egitimleri-veriliyor-(3).jpg