Rize’de Uyuşturucu Operasyonu 3 Tutuklama

Rize’de Uyuşturucu Operasyonu 3 Tutuklama
Rize’de 65 adet suç kaydı bulunan şahıs ile birlikte bir arkadaşı ve yanında çalıştırdığı kişi uyuşturucu madde ticareti suçundan gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün kentte uyuşturucuya yönelik yaptığı operasyonlar hız kesmeden devam ederken, İstanbul’dan Rize’ye yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği yönünde bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalar sonrası T.T. ve Ü.Y. ile Ü.Y.’nin işyerinde çalışan M.A.’yı göz altına aldı. 3 şüpheli şahıs çıkarıldıkları mahkemece Uyuşturucu Madde Ticareti suçundan tutuklanarak  Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

rize’de-uyusturucu-operasyonu-3-tutuklama-(5).jpg

Edinilen bilgiye göre, 17 Mayıs’ta T.T.’nin İstanbul’dan Rize’ye doğru geldiği ve yanında yüklü miktarda uyuşturucu madde getirdiği ihbarını değerlendiren Rize İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bahse konu aracı takibe alarak T.T.’yi yanındaki çanta içerisinde bulunan 1005,67 gram daralı ağırlıklı toz esrar ve bir adet şarjörü bulunmayan ruhsatsız tabanca ile birlikte Camiönü Mahallesinde yakaladı.

Ele geçirilen esrar ve ruhsatsız tabancaya el konulurken, gözaltına alınan T.T., emniyette yapılan sorgusunda esrar ve ruhsatsız tabanca bulunan çantayı Ü.Y.’ye getirdiğini itiraf etti.

rize’de-uyusturucu-operasyonu-3-tutuklama-(6).jpg

Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak, kabul etmek, tehdit, yağma, sahil dolgu alanında iki kişinin uyuşturucu hap komasına girerek ölümüne sebebiyet vermekten ve 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet suçlarından 65 adet suç kaydı bulunan Ü.Y. emniyet ekiplerince göz altına alındı.

Ayrıca, Ü.Y.’nin işyerinde yapılan aramada ise Ü.Y.’nin yanında çalışan M.A.’nın üzerinde daralı ağırlığı 61,70 gr. olan 184 adet extacy ve muşta diye tabir edilen suç aleti yakalandı. M.A.'nın yapılan sorgusunda Rize 3.Asliye Ceza Mahkemesince "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçundan arandığı öğrenildi.

Uyuşturucu madde ticareti suçundan göz altına alınan 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

RİZE'DE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK!

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelenin kesintisiz sürdürüleceği belirtildi.

155- 156 İHBAR HATTINA İHBARDA BULUNUN

Emniyet yetkilileri, vatandaşların kaçakçılık ve uyuşturucu ile ilgili ihbar için 156 ve 155'i arayabileceklerini; ihbarda bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade etti.

rize’de-uyusturucu-operasyonu-3-tutuklama-(1).jpgrize’de-uyusturucu-operasyonu-3-tutuklama-(2).jpgrize’de-uyusturucu-operasyonu-3-tutuklama-(7).jpg