Rize'de Uyuşturucu Operasyonu 4 Gözaltı 2 Tutuklama

Rize'de Uyuşturucu Operasyonu 4 Gözaltı 2 Tutuklama
Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı uyuşturucu operasyonunda 4 kişi yakalandı. Yakalananların 2’si tutuklandı, 2’si ise tutuksuz yargılanacak.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevlilerince Rize Merkez ve Pazar ilçesinde yapılan uyuşturucu madde operasyonunda toplam 96.85 gram esrar, 34 adet Ecstasy olarak tabir edilen uyuşturucu/uyarıcı sentetik hap ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2’si tutuklandı.

rizede-uyusturucu-madde-operasyonu-1.jpg

 Rize’de “Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddeleri Ruhsatsız veya Ruhsata Aykırı Olarak Ülke İçinde Satmak, Satışa Arz Etmek, Başkalarına Vermek, Sevk Etmek, Nakletmek, Depolamak, Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak (TCK 188/3)” suçlarını işleyen veya satışının kolaylaştırılmasını sağlayan torbacı olarak tabir edilen şahıslara yönelik olarak Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli olarak yürütülen çalışmalarda, M.E., Ü.E., M.M.B., V.H. isimli şahıslar eş zamanlı operasyon neticesi yakalanarak gözaltına alındı.

Zanlılardan toplam 96.85 gram esrar, 34 adet Ecstasy olarak tabir edilen uyuşturucu/uyarıcı sentetik hap ele geçirildi.

Adli makamlara sevk edilen M.E., Ü.E., M.M.B., V.H. isimli şahıslardan M.E. Ü.E. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.M.B. ve V.H. isimli şahıslar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Emniyet yetkilileri, toplum için büyük tehlike olan uyuşturucu ile mücadele hız kesmeden artarak ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, vatandaşların uyuşturucu ile ilgili ihbar için 156 ve 155’i arayabileceklerini; ihbarda bulunanların isim ve adreslerinin hiçbir şekilde deşifre edilmeyeceğini ifade etti.

rizede-uyusturucu-madde-operasyonu-2.jpg