Rize'de Uyuşturucu Operasyonu

Rize'de Uyuşturucu Operasyonu
Rize’de Merkez Pehlivan Mahallesi ile İkizdere ilçesinde yapılan 2 ayrı operasyonda 8,83 gram eroin ile 1 kilo 425 gram Hint Keneviri ele geçirildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Rize Merkez ve ilçelerde “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan Şahıslara” yönelik olarak yürüttüğü 2 ayrı operasyonda biri Gürcü uyruklu, 2’si Türk vatandaşı eroin ve hint keneviri ile yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Merkeze bağlı Pehlivan Mahallesinde H.P isimli şahsın ikamet ettiği evde bulunan Gürcistan Uyruklu G.B’nin üst aramasında daralı ağırlığı 8,83 gram olan eroin madde ele geçirdi. G.B çıkarıldığı mahkemece yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Diğer olayda ise İkizdere İlçesinde yapılan uygulamalarda İspir ilçesinden İkizdere istikametine gelen içerisinde Y.B ve C.İ isimli şahısların  bulunduğu 61  plakalı araç içerisinde yapılan aramada 3-4 kök bitki halinde 1 kilo 425 gram Hint Keneviri ele geçirildi.

Olayın şüphelileri Y.B ve C.İ ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Emniyet yetkilileri Rize merkez ve ilçelerinde toplum sağlığını tehdit eden uyuşturucu maddenin ticaretini yapan şahıslara yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

rizede-uyusturucu-operasyonu-(1).jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(2).jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(3).jpgrizede-uyusturucu-operasyonu-(4).jpg