Rize'de Uyuşturucuyla Mücadelede Emeği Geçenlere Ödül

Rize'de Uyuşturucuyla Mücadelede Emeği Geçenlere Ödül
Rize'de, uyuşturucu ile mücadelede başarılı kamu çalışanları, uyuşturucuyla mücadeleye destek veren sivil toplum kuruluşları ve uyuşturucu dedektör köpeği Hektor'u ödüllendirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünce Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla Polis Evi'nde ödül töreni düzenlendi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelenin ülkenin bekası kadar önemli olduğunu belirtti.

Uyuşturucu kullanımında Rize'nin çok düşük oranlarda kaldığını ama hiçbir zaman işin önemini elden bırakmadıklarını ifade eden Bektaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uyuşturucu batağına düşmüş tek bir gencimiz bile olsa sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eylem planını buna göre belirleyeceğiz. Özellikle uyuşturucuya bulaşmış kişilerin tedavisi konusunda fazlasıyla mücadele etmeliyiz. Ülkemizde zorla kişiyi tedavi ettirme şansımız yok. Gerekirse zorunlu tedavi modelini hayata geçirmeliyiz." 

Bektaş, esas amaçlarının uyuşturucu kullanımında önleyici tedbirlerin alınması olduğuna dikkati çekerek, bu nedenle toplum olarak ilk önce sigara kullanımını daha da aşağı çekmeleri gerektiğini söyledi.

rizede-uyusturucuyla-mucadelede-emegi-gecenlere-odul-3.jpg

Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy da uyuşturucu madde suçlarının geçmişten bugüne olduğu gibi gelecekte de insanlığı tehdit eden en büyük tehlikeler arasında yer aldığını dile getirerek, bunların, toplumların güven ve istikrarını sarstığını, ekonomik ve kültürel temellerine zarar verdiğini kaydetti.

Aksoy, göreve geldiği günden bu yana uyuşturucu ile mücadele hedeflerinin, Rize sokaklarında kanunsuz tek bir aspirin dahi sattırmamak olduğunu, bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü belirterek, uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında sonuç alınmasında vatandaşların, sivil toplum örgütlerinin ve uyuşturucuyu bulmakta zorluk çektikleri anlarda uyuşturucu arama köpeği Hektor'un önemli katkılar sağladığını bildirdi.

Aksoy, 10 ay içerisinde meydana gelen 162 olayda 260 kişi hakkında işlem yapıldığını, 20 kişinin tutuklandığını, 3 kişinin ise aranmasına devam edildiğini aktararak, Hektor'un katıldığı operasyonlarda 203 kilo 308 gram eroin, 11 kilo 23 gram kubar esrar, 2 kilo 670 gram toz esrar, 6 bin 837 uyuşturucu hap ile bir miktar sentetik uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.

Toplantı sonunda uyuşturucu ile mücadelede başarı gösteren İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Timinden Tarkan Yalçınkaya, Dr. Ali Öner, psikolog Esra Alemdaroğlu'na plaket, dedektör köpek Hektor'a ise madalya takdim edildi. Hektor'a madalyanın yanı sıra ödül olarak mama verildi.

rizede-uyusturucuyla-mucadelede-emegi-gecenlere-odul-1.jpgrizede-uyusturucuyla-mucadelede-emegi-gecenlere-odul-2.jpg