Rize'de Vampir Kelebek Ricania Simulans'la Mücadele Toplantısı

Rize'de Vampir Kelebek Ricania Simulans'la Mücadele Toplantısı
Rize ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde başta çay ve kivi olmak üzere tahıl ürünlerini yiyip bitiren Ricania Simulans için Rize’de önemli bir toplantı ve inceleme araştırma gerçekleştirilecek.

Doğu Karadeniz Bölgesinde etkili olan ve korkutucu boyutlara ulaşan, tarım ürünlerini yiyip bitiren bilimsel adı Ricania Simulans, vatandaşların deyimiyle ise kelebek ya da zararlı böceğe önlem alınabilmesi için Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün talebi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti.

Bakanlık yetkililerinin yanı sıra Artvin’den  Sinop’a kadar tüm İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yetkililer ve ülke genelinde uzman kadrolar Rize’de Ricania Simulans için toplanacak. 2 gün sürecek programda ayrıca saha araştırması yapılacak ve Ricania Simulansın zarar verdiği tarım alanları da incelenecek.

Bakanlıktan yetkili isimlerin de katılacağı Ricania Simulans toplantısı bugün saat: 13.00’da Çaykur Genel Müdürlüğü'nün Ziraat Çay Bahçesindeki enstitüsü binasında düzenlenecek.