Rize'de vatandaşlar yardımlara devam ediyor

Rize'de vatandaşlar yardımlara devam ediyor
Rize’de vatandaşlar, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına desteklerini sürdürüyor.

Valilik Kriz Koordinasyon Merkezi öncülüğünde yardımların tek elden toplanması için il merkezinde 4, ilçelerde ise birer merkez oluşturuldu.

Toplanan malzemeler, Rize Belediyesince Sahil Parkı'ndaki çadırda gruplandırılacak ardından da araçlarla ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılacak.

Rize'de faaliyetini sürdüren 13 firma ise bölgeye 22 iş makinesi ve personel ile 5 tır yardım gönderdi.

VALİ ÇEBER’DEN AÇIKLAMA

Rize Valisi Kemal Çeber de Türkiye'de seferberlik ilan edildiğini, Rize'de de ilk andan itibaren ekip, iş makinesi ve yardım malzemelerinin bölgeye gönderilmeye başlandığını belirtti.

İl AFAD Kriz koordinasyonu öncülüğünde çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Çeber, şunları kaydetti: "120 kişilik arama kurtarma ekibi ve 26 tam donanımlı kurtarma aracı, Çayeli Bakır Maden Arama Kurtarma ekibi, 3 UMKE aracı ve 12 kişilik ekip, Rize Kurtarma Ekibi (RİKE), İkizdere Arama Kurtarma (İDAK), Jandarma Arama Kurtarma Timi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden hasar tespiti için 3 ekip ve 3 araç, 15 tır yardım malzemesi ilk etapta Adıyaman ili ve çevre illere gönderilmiştir. Yeni görevli personelin hareketi için çalışmalar devam etmektedir."

Öte yandan, Rize İl Özel İdaresince 27 iş makinesi, 13 kamyon ile 32 personelden oluşan ekip de bölgeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum