Rize'de vatandaşlara karalahana çorbası dağıtıldı

Rize'de vatandaşlara karalahana çorbası dağıtıldı
Rize’nin Güneysu ilçesinde yaklaşık 750 kişiye karalahana çorbası ikram edildi.

Güneysu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte "Dünyanın en kötü 100 yemeği" arasında gösterilen karalahana çorbasına sahip çıkılarak vatandaşlara karalahana çorbası ikramında bulunuldu.

Cuma Namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, karalahana çorbasının bulunduğu tencerelerin başına geçerek vatandaşlara karalahana çorbası ikram etti.

Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, çorba ikramının ardından yaptığı açıklamada, karalahana çorbasının kötü yemekler listesinde yer almasına tepki göstererek “Bence liste yanlış yapılmış. Yapılan liste en beğenilen yemek listesi olmalı idi. Çünkü karalahananın en beğenilen 10 yemek arasında yer alacağına inanıyoruz.” dedi.

Dünyaca ünlü TasteAtlas tarafından "Dünyanın en kötü 100 yemeği" arasında gösterilen karalahana çorbasına tüm bölgenin sahip çıktığını besin değeri yüksek olan karalahana çorbasını severek beğenerek tükettiklerini ifade ederek düzenledikleri etkinlikte yaklaşık 750 kişiye karalahana çorbası dağıtımı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Özer, şunları kaydetti: “Karalahana yöremizin en güzel en beğenilen yemeği. Yaz kış demeden çorba olarak da tüketilebilen bir yemek olan karalahana aynı zamanda besleyici özelliğe sahiptir. İçerisinde besin değeri yüksek ürünler yer almakta olup vücudumuzun ihtiyacı olan mineraller ve besinler içinde yer alır. Gayet lezizdir. Ve lezzetiyle de ayrı bir damak tadına sahiptir. Kışın özellikle insanın içini ısıtır.“

rizenin-guneysu-ilcesinde-yaklasik-750-kisiye-karalahana-corbasi-ikram-edildi-foto-galeri.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
5 Yorum